Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

17 lutego 2020 18:11 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Ale teraz salceson jest w takiej galarecie to się to nie rozpuści na patelni?
Muszę spróbować teraz to te salcesony nie ustępują smakiem szynce a kiełbasy zostawiają daleko w tyle. Smakowo i cenowo też bo u mnie w sklepie salceson po 24zl za kilo :zaskoczenie1:

Dobry salceson bez chrzęści i włosów co Cię  w gardle kilikają jest drogi .Kasztelański pychota i włoski też 
17 lutego 2020 18:33 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Jadłam na ciepło już w Pl , smakowało , zmiana jadłospisu , do tego zamiast marchewki puree selerowojablkowe:gotowanie:

Piree selerowojablkowe mnie zaciekawiło 
Podajesz to zamiast ziemniakow czy jako dodatek. Napis do czego to podajesz oprócz tego salcesonu 
17 lutego 2020 18:55 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Tu zaś pasztetową na gorąco jedzą, ja nie,  dawno temu raz spróbowałam trochę, u innej rodziny myślałam potem że umrę tak mnie wątroba bolała ,już nigdy w życiu . A salcesonu na gorąco też bym nie zjadła, Fujj....

Taki w pudelkach ? Jesli ten to ja lubię. 
17 lutego 2020 19:31 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Takie krawe jedzonko:gotowanie:

Ja zaś myślałam że klawe czyli super
 
17 lutego 2020 19:35 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Ja zaś myślałam że klawe czyli super:hihi:
 

Klawe życie to miał cysorz z piosenki 
17 lutego 2020 19:37 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Ja zaś myślałam że klawe czyli super:hihi:
 

Ja też 
17 lutego 2020 19:46 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Piree selerowojablkowe mnie zaciekawiło :-)
Podajesz to zamiast ziemniakow czy jako dodatek. Napis do czego to podajesz oprócz tego salcesonu :-)

Dzisiaj to było jako warzywo do salceson u i ziemniaków , tak to reż poznałam , czasami podaje do klopsów smazonych .
17 lutego 2020 19:48 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Ale teraz salceson jest w takiej galarecie to się to nie rozpuści na patelni?
Muszę spróbować teraz to te salcesony nie ustępują smakiem szynce a kiełbasy zostawiają daleko w tyle. Smakowo i cenowo też bo u mnie w sklepie salceson po 24zl za kilo :zaskoczenie1:

Żona pdp kupiła takie grubsze plastry od rzeźnika , bez galarety . Widziałam w Rewe zapakowana Panahaned tak jakoś się nazywały .
17 lutego 2020 20:11 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Piree selerowojablkowe mnie zaciekawiło :-)
Podajesz to zamiast ziemniakow czy jako dodatek. Napis do czego to podajesz oprócz tego salcesonu :-)

Ja dość często robię takie mieszane piree-ziemniaki z marchewką lub kalafiorem albo właśnie z selerem. Podaję do tego, do czego normalnie tylko ziemniaczane. W upały wystarcza mi do tego kefir albo maślanka (mrągowska oczywiście )
18 lutego 2020 10:03 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa jarzynowa z wkładką mięsna z indyka 
18 lutego 2020 10:09 / 3 osobom podoba się ten post
Zostały mi dwa mielone od niedzieli ,więc dzisiaj bez wielkiego obżarstwa ,po mieloniaku ,kartoteki ,kalarepka jako jarzynka na ciepło 
 
18 lutego 2020 10:25 / 5 osobom podoba się ten post
Ziemniaki , brukselka , holenderska kiełbasa wędzona .
18 lutego 2020 10:45 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Ziemniaki , brukselka , holenderska kiełbasa wędzona .:gotowanie:

Gotowana kiełbasa czy smażona?
Gdzie taki rarytas kupujesz? 
18 lutego 2020 10:45 / 4 osobom podoba się ten post
Pierogi robię. Dwa rodzaje- ruskie i z mięsem.
18 lutego 2020 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Pierogi robię. Dwa rodzaje- ruskie i z mięsem.

Nie ma jak to w domu