Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

07 lutego 2020 19:01 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Zaproponuj jej , że jutro ma urlop od gotowania i Ty chcesz coś ugotować. I wtedy zrób coś takiego , co podkręconych kubki smakowe i babcia odda Ci wtedy fartucha. :-)

07 lutego 2020 19:04 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Zaproponuj jej , że jutro ma urlop od gotowania i Ty chcesz coś ugotować. I wtedy zrób coś takiego , co podkręconych kubki smakowe i babcia odda Ci wtedy fartucha. :-)

Nie będę się bił
Z drugiej strony mam mniej roboty, no i gut
07 lutego 2020 20:05 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Nie będę się bił:pojedynek::smiech3:
Z drugiej strony mam mniej roboty, no i gut:super:

Pozwol niech gotuje .Dluzej bedzie zyla i mniej roboty  masz . Jesli w dodatku robi to czysto  to zyc nie umierac .Dla mnie to nie ma znaczenia, no chyba , ze to osoba demencyjna i 5 x posoli a potem jeszcze  scierke wlozy .W tkim przypadku odpada ..
07 lutego 2020 20:50 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Pozwol niech gotuje .Dluzej bedzie zyla i mniej roboty  masz . Jesli w dodatku robi to czysto  to zyc nie umierac .Dla mnie to nie ma znaczenia, no chyba , ze to osoba demencyjna i 5 x posoli a potem jeszcze  scierke wlozy .W tkim przypadku odpada ..

Z głową ok, nawet autem jeździ.. Córka mówiła, że ja będę gotować i autem jeździć, bo gdzieś już coś otarła w aucie. . Ale babcia widocznie powiedziała później nie. Mi to naprawdę nie przeszkadza, atmosfera jest miła, aby do kwietnia 
08 lutego 2020 08:33 / 4 osobom podoba się ten post
A ja dzisiaj serwuje rosol ( prawdziwy) mieszany .Zaraz zabieram się za makaron z dodatkiem kurkumy .Pieczona lopatka w calosci, ktora pokroje w plastry i wloze do sosu naturalnego .Na przystawke sałata z ostrym sosem . Nalapie p- ktow - taki mam plan .
08 lutego 2020 08:57 / 5 osobom podoba się ten post
Rybka z pobliskiego stawu czyli filet z suma afrykańskiego plus frytki i surówka z marchewki z dodatkiem jablkan
08 lutego 2020 09:32 / 5 osobom podoba się ten post
Ryba pieczona, ziemniaki z koperkiem i surówką z kapusty pekińskiej. Na deser miss czekoladowy dla pdp ja kawka. 
08 lutego 2020 09:49 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Rybka z pobliskiego stawu czyli filet z suma afrykańskiego plus frytki i surówka z marchewki z dodatkiem jablkan:-)

To gdzie ta sztele masz  w Nigerii 
08 lutego 2020 10:22 / 5 osobom podoba się ten post
Zrobię sobie makaron z pieczarkami, kiełbasą, keczupem i żółtym serem. Bardzo lubię. Może na jutro mi zostanie.
08 lutego 2020 10:34 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

To gdzie ta sztele masz :-) w Nigerii :-):-):-)

Spostrzegawcza jesteś 
Sum jest z gospodarstwa rybnego. Nie pływa w stawie tylko tapla się w specjalnych wannach znajdujących się w budynku. Temperatura wody podobno 25 stopni musi być. Wiem to od właściciela hodowli. Czasami jak przyjeżdżaliśmy po ryby to trochę sobie porozmawialiśmy ale to było dość dawno. Potem biznes przejął syn i skorzystał z funduszy europejskich. Teraz biznes kwitnie jak się patrzy 
A stela w mojej ulubionej BW 
08 lutego 2020 10:48 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Spostrzegawcza jesteś :piatka:
Sum jest z gospodarstwa rybnego. Nie pływa w stawie tylko tapla się w specjalnych wannach znajdujących się w budynku. Temperatura wody podobno 25 stopni musi być. Wiem to od właściciela hodowli. Czasami jak przyjeżdżaliśmy po ryby to trochę sobie porozmawialiśmy ale to było dość dawno. Potem biznes przejął syn i skorzystał z funduszy europejskich. Teraz biznes kwitnie jak się patrzy :-)
A stela w mojej ulubionej BW :-)

Zartowalam . Tapla sie dlatego, ze musi sie wyczyscic i wode ze stawow hodowlanych spuszczaja . Widzialam jak to robia, onego czasu biegalam wokol stawow . Tez lubie rybki smazone tradycyjnie np. plotki w mące  i na gleboki tluszcz . Takie rybne smakolyki moge jesc 6 dni w tygodniu a w niedziele np. pstraga 
08 lutego 2020 10:52 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zartowalam . Tapla sie dlatego, ze musi sie wyczyscic i wode ze stawow hodowlanych spuszczaja . Widzialam jak to robia, onego czasu biegalam wokol stawow . Tez lubie rybki smazone tradycyjnie np. plotki w mące  i na gleboki tluszcz . Takie rybne smakolyki moge jesc 6 dni w tygodniu a w niedziele np. pstraga :-):mniam:

Sum afrykański też jest pyszny. Wędzony to prawdziwy rarytas. Ma też wielka zaletę, że ości nie dużo. Szkoda, że jest tak mało popularny 
08 lutego 2020 11:51 / 5 osobom podoba się ten post
Kotleciki drobiowe siekane, sałata, ziemniaczki. No i looody 
08 lutego 2020 18:29 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

A ja dzisiaj serwuje rosol ( prawdziwy) mieszany .Zaraz zabieram się za makaron z dodatkiem kurkumy .Pieczona lopatka w calosci, ktora pokroje w plastry i wloze do sosu naturalnego .Na przystawke sałata z ostrym sosem . Nalapie p- ktow - taki mam plan .

Brzmi smakowicie i obficie 
A dla ilu osób Ty gotujesz, że całą łopatkę pieczesz?
 
08 lutego 2020 18:33 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Brzmi smakowicie i obficie :-)
A dla ilu osób Ty gotujesz, że całą łopatkę pieczesz?
 

W calosci w tym przypadku oznacza, ze kroje na plastry po upieczeniu .Kawalek spory taki ze 2 kg . Bedzie tez  do chlebka z cwikla .