Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

01 maja 2020 13:32 / 6 osobom podoba się ten post
Zupa z młodej kapusty ,
Pierś z kurczaka w sosie z warzywami-cukinia, szparagi zielone i jeszcze inne,ziemniaki z koperkuem i surówka jakaś, dopiero się robi, więc nie wiem jaka 
Dzisiaj synowa kucharzy  

01 maja 2020 13:40 / 6 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki młode, mizeria, szpinak, dorsz panierowany smażony  w głębokim oleju. Smakowało dziadkowi, a to co mu zostało, kawałek tej rybki, to na kolację, powiedział. I tak dziś rybna kolacja. Pdp jest katolikiem i przestrzega postu w piątek, i gitara. 
01 maja 2020 14:43 / 6 osobom podoba się ten post
Siedze sama,bo seniorka w szpitalu ,to i obiad od wczoraj-panierowana piers z kurczaka,kapustka kiszona plus zielona herbata,a potem zrobie sobie Cappucino i jogurt grecki z winogronami.Jutro może wyskoczę rowerem do miasteczka-Lemke,to spokojnie popatrzę,co jest i kupie składniki na ciasto rabarbarowe.Kumpela dała mi fajny przepis,tylko,że troche sie boje,bo ja to raczej mam dwie lewe do pieczenia
01 maja 2020 16:09 / 7 osobom podoba się ten post
Maluda

Siedze sama,bo seniorka w szpitalu ,to i obiad od wczoraj-panierowana piers z kurczaka,kapustka kiszona plus zielona herbata,a potem zrobie sobie Cappucino i jogurt grecki z winogronami.Jutro może wyskoczę rowerem do miasteczka-Lemke,to spokojnie popatrzę,co jest i kupie składniki na ciasto rabarbarowe.Kumpela dała mi fajny przepis,tylko,że troche sie boje,bo ja to raczej mam dwie lewe do pieczenia :piecze ciasteczka:

Ale ci się trafiło... Chata wolna... Rower do użytku... Nic tylko do sklepu i.. szalec 
02 maja 2020 11:14 / 6 osobom podoba się ten post
Strasznie się dziś narobiłam żeby obiad pyszny przygotować .Lasagne pojechałam kupić teraz w piekarniku dochodzi 
02 maja 2020 11:31 / 7 osobom podoba się ten post
Dziś  żadna nowość  kawałek  piersi  ale już  prawdziwego mięsa , ziemniaczki  których  ja od dziś  już nie jem i do tego warzywko - dziś  górę  brokułów  ugotuję, bardzo dobrze do nich  komponuje  się sos  ze smietany  z drobno  pokrojonym  czosnkiem PDP go ubóstwia, tylko że  na żołądek  niebardzo. i tym będę  się  najadała. Babcia kiedyś rzuciła  się  na pomidory  cieniutko pokrojone z cebulka szalotką  i olejem lnianym. Może wkroję  do tego  odrobinę  kiszonego  ogórka.  
Od dziś  nie jem pieczywa, aua...Do jadłospisu  dodałam  za to fasolę  czerwoną,  awokado  i anananasa. Do tego litry  zielonej herbaty. U mnie jest ciężko się  wykazać  z gotowaniem  ponieważ  pdp  je tyle  co 3 letnie  dziecko  lub nawet nie. 
02 maja 2020 12:13 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Strasznie się dziś narobiłam żeby obiad pyszny przygotować .Lasagne pojechałam kupić teraz w piekarniku dochodzi :hihi:

Sprytnie :D
02 maja 2020 12:23 / 5 osobom podoba się ten post
Szparagi, gotowana szynka, ziemniaki i sos holenderski. A na deser truskawki z bitą śmietaną.
02 maja 2020 12:27 / 5 osobom podoba się ten post
A ja powiem tak : zupa..
Nawet nie ważne jaka ale zupa ugotowana przez Polkę to mistrzostwo i kunsz świata takich zup oni nie gotują i nie jedzą i nie wiedzą co to więc dziś polska zwyczajna zwyczajniusia zupa .
Babunia nie wychodzi z podziwu zajada się i chrumka i oczy na wierzch wychodzą i iii o to chodzi

P. S. Syn jak uslyszal że jego mamka zjadła zupe i to z ryżem którego nie nawidzi i choćby ostatni pokarm na świecie to ryż to by nie zjadła był zdumiony. 
02 maja 2020 13:07 / 5 osobom podoba się ten post
U nas dziś rosół z dużą ilością pietruszki i innych warzyw. Na kurczaku i kawałek kaczki dodałam. Do tego swój zagniecione makaron cieniutko pokrojony. Jutro z rosołu będzie udko odpiekane z ziemniakami i mizeria a w poniedziałek na rosole pomidorówka. A co się będę naginac? Dla nas obydwu starczy a i tak czuję, że po tej kwarantannie mi przybędzie. Muszę w drugim tygodniu trochę przystopować. 
02 maja 2020 13:24 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Szparagi, gotowana szynka, ziemniaki i sos holenderski. A na deser truskawki z bitą śmietaną.

Kiedy szparagi  są już sezonowe  i mają  najatrakcyjniejszą  cenę? Już?
02 maja 2020 13:44 / 3 osobom podoba się ten post
Marilyn

Tak 
02 maja 2020 14:15 / 4 osobom podoba się ten post
Marilyn

Tak jak Kika pisze- teraz najtańsze- podobno. Bo ja ich nie kupuję- panowie podczas wycieczek samochodowych zajeżdżają do gospodarstwa.
02 maja 2020 19:28 / 2 osobom podoba się ten post
Werska

Tak jak Kika pisze- teraz najtańsze- podobno. Bo ja ich nie kupuję- panowie podczas wycieczek samochodowych zajeżdżają do gospodarstwa.

Werska- miejscóweczka jak opisujesz super- trzymaj się tego miejsca .
02 maja 2020 20:39 / 5 osobom podoba się ten post
Obraz może zawierać: jedzenie   Może nie na obiad,ale na deser zrobiłam sobie bezcukrowy smakołyk,zmiksowane banany,kakao,grecki jogurt.Mozna ozdobić śmietaną na wierzchu i listkiem miety,ale nie byłam w posiadaniu.Nie wygladaja moze perfekcyjnie,bo reka mi drżała,ale te dwa wyladowały juz u córki pdp ,moje chłodza sie jeszcze w lodówce.Pychotka.leckerschmecker