13 lutego 2018 11:59 / 4 osobom podoba się ten post
ZofijaKasia czytaj ze zrozumieniem. Ja piszę o tym, że oni totalnie zafauszowują istniejące u nich zjawisko "opieki 24 przez opiekunki/ów ze wschodnich krajów". To mnie tak bulwersuje i do tego tematu napisałam, że oni wszystko zakłamują. Chcesz jeszcze świadczyć usługi adwokackie dla Niemców? czy coś ja nie zrozumiałam?
Już nie przesadzajmy,nie mniej totalnie niż u nas.Gdyby tak było jak napisałaś ,to nie istniałyby ani niemieckie ani polskie agencje.Więc jakaś jawnośc jednak jest.Nie jestem niczyim adwokatem, tylko nie lubię takiego "wszyscy be tylko ja cacy"Niby bulwers a jednak wybrałysmy pracę w Niemczech bo lepiej płacą,tak?I tojest jeden jedyny powód naszej obecności w niemeickich domach-innego nie ma!!!Ale oczywiście są wstrętni i zakłamani.Jak tak,to dlaczego nie wykazujemy się patriotyzmem i nie pracujemy w polskim DPS za najniższą krajową?Zosia,no litości.Nawiasem mówiąc, w niemieckich mediach o opiekunkach zza wschodniej granicy mówi się o wiele więcej niż o nas, w naszym kraju....I kto jest zakłamany w tym momemcie ?Wstrętni Niemcy czy my,Polacy?Oczywiście,pokazuje się często gęsto tę negatywną stronę polskich czy innych opiekunek ,nie mówiąc o tym,że Niemka za takie śmieszne niskie wynagrodzenie opieki 24/h by się nigdy nie podjęła ,ale jednak się coś pokazuje a u nas ?Jak ju,ż to najgorsza biedę i patologię,wielodzietne z wiosek albo starszawe alkoholiczki....
W ostatecznym rozrachunku to oni nam a nie my im ,dają zarobić i tego żadne filozofowanie nie zmieni:)