Tak, masz je odwinąć, miałem takie przypadki w DE
To jest bandażowanie z dwóch bandaży na każdej z nóg ( zazwyczaj)
Potem PDP miał specjalne kolanówki robione na miarę Gumi strumpfy
Tak, masz je odwinąć, miałem takie przypadki w DE
To jest bandażowanie z dwóch bandaży na każdej z nóg ( zazwyczaj)
Potem PDP miał specjalne kolanówki robione na miarę Gumi strumpfy
Mojej podopiecznej pflegedienst zakładali bandaże rano i zdejmowali je wieczorem. Mnie zabroniono robić to samej (i tak bym tego nie robiła).
Dziekuje pięknie ;) za pomoc , wiec na noc mam mu odwinąć , a rano założą mu spowrotem . Już się tak bardzo bałam , ze coś zrobię nie tak . Bo ten co przychodzi co rano Pflegen , to porostu nieswmowity typ ;( mówi szybko niezrozumiale , i po 2 msc stwierdziłam , ze nie lubi nas Polek !
Jest strasznie odpychający , boje się ze jak mi tlumaczyl to nie wiedziałam co zrobić ;(
Wiec zwinę na noc te bandaże i on rano jak przyjdzie zawinie spowrotem .
Naprawde dziękuje za pomoc , co ja bym bez Was zrobiła ;)
A naprawdę musze tolerowac tego pielęgniarza , chciał czy nie chciał ( jest okropny ) szkoda słów .
Slicznie dziękuję
Mojemu podopiecznemu woda się zbiera , duży brzuch , opuchniete nogi ;( i to wszystko w ciągu 2 msc , ma ograniczyć picie do 1,5 l dziennie i każą mi zapisywać ile wypija . Dziadek to ewenement , bo potrafi wypić 3,4 l dziennie ( nie zawsze) córka mu dowozi wino bezalkoholowe , i w nocy wstaje i pije , a jak mówię że mu nie wolno i chowam , to przekopie całą kuchnie i tak bierze soki i pije . Nie da się mu zabronić pić ;(
A nie ma tabletek na odwodnienie? Bo jeden z moich PDP miał takie tabletki, a na moją prośbę to długo rozmawial z PDP i tłumaczył mu, że musi mniej pić...podziałało :yo: