Zachodniopomorskie 4

23 kwietnia 2023 14:49 / 1 osobie podoba się ten post
Witam witam i o humorek pytam
24 kwietnia 2023 08:41 / 1 osobie podoba się ten post
25 kwietnia 2023 07:46
26 kwietnia 2023 06:47
Dzień dobry miłego miłego dnia życzę ❤️?
28 stycznia 2025 17:40 / 2 osobom podoba się ten post
Witam Witam i o samopoczucie pytam ?Jest tu jeszcze ktoś z tego pięknego zakątka w PL.
29 stycznia 2025 21:39 / 2 osobom podoba się ten post
Chyba tylko my Mamuelo. 
30 stycznia 2025 20:42 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Chyba tylko my Mamuelo. 

No tak to forum troszke sie posypało to nie to co kiedys.
30 stycznia 2025 21:07 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

No tak to forum troszke sie posypało to nie to co kiedys.:-(

To fakt. Ja zaczęłam się tutaj regularnie pojawiać w 2016,kiedy to też stałam się opiekunką osób starszych. Wtedy jeszcze było ciekawie,więcej osób się meldowało. Było tak,jak pisała Mleczko- porady,poskarzyjki,pochwalijki,narzekanie a nawet zadymiło czasem 🤣. Było ciekawie. Teraz widać,bo się logują ,że czytających trochę jest,ale pisać się nie chce. Albo mają swoje powody.  Napiszą jeszcze coś, na temat czego ktoś będzie miał inne zdanie i zaraz obrażanie się . A gdzie dyskusja,wymiana poglądów na temat naszej pracy,argumentów co do swoich racji? Nie ma,jakoś nie chce się chcieć . Szkoda 
30 stycznia 2025 21:19 / 2 osobom podoba się ten post
Witam, ja się ustosunkuje do powyższej wypowiedzi Pani Gusi😁😁. Otóż Pani Mleczko to się nie raz bardzo oberwało - zupełnie za nic, ja się nie wtrącałam nigdy w te dziwne kłótnie -albo jak kto woli - wymianę zdań, ale Pani Mleczko była bardzo dzielną osobą i dlatego tu jest z Wami😎😎- ot co. Dużo osób odeszło, bo faktycznie miało swoje powody. Kiedyś to forum było ciekawsze, bo dużo osób naprawdę z dużą wiedzą i stażem w pracy mogło się czymś z nami podzielić. Obecnie to zgadzam się z jedną wypowiedzią Pani Mleczko, że teraz wszyscy wszystko wiedzą i nie można wyrazić swobodnie swojej opinii. Ja zaglądam tutaj rzadko, bo pewne osoby na siłę szukają zaczepki i dlatego mnie tu w sumie to już nie ma. Ja długo wyjeżdżałam na opiekę ale teraz już nie chcę, mimo że pieniądze by mi się na pewno przydały- to już nie dla mnie taka praca i życie. Mimo to, pamiętam wiele osób, które zapoczątkowały to forum i pozostały w mojej pamięci na zawsze i dzięki nim tu czasem zaglądam i coś napiszę , mimo że juz ich tu nie ma- może chociaż czasami czytają to co napiszą inni -w co szczerze wątpię , myślę, że niewielki procent z tamtych osób nas czyta. Tak dla jasności, to nigdy nie byłam fanką Pani Mleczko, ale z biegiem czasu się do jej osoby przekonałam, ponieważ forum też dało jej dużo do myślenia. Każdy z nas jest inny , ale czasami ta inność jest w bardzo brutalny sposób nieakceptowana przez innych użytkowników i to zniechęca ludzi do bywania w tym miejscu . Ja, jak dojdę do tego etapu to też zapewne stąd zniknę, ale na razie jeszcze tu zaglądam od czasu do czasu - tak dla hecy😁😁, pozdrawiam wszystkich wytrwałych użytkowników tego forum i niech moc będzie z wami,oby nikt się za szybko nie wykoleił z tego miejsca, pozdrawiam , pa pa ☺️☺️
30 stycznia 2025 22:02 / 2 osobom podoba się ten post
Kaspira009.12

Witam, ja się ustosunkuje do powyższej wypowiedzi Pani Gusi😁😁. Otóż Pani Mleczko to się nie raz bardzo oberwało - zupełnie za nic, ja się nie wtrącałam nigdy w te dziwne kłótnie -albo jak kto woli - wymianę zdań, ale Pani Mleczko była bardzo dzielną osobą i dlatego tu jest z Wami😎😎- ot co. Dużo osób odeszło, bo faktycznie miało swoje powody. Kiedyś to forum było ciekawsze, bo dużo osób naprawdę z dużą wiedzą i stażem w pracy mogło się czymś z nami podzielić. Obecnie to zgadzam się z jedną wypowiedzią Pani Mleczko, że teraz wszyscy wszystko wiedzą i nie można wyrazić swobodnie swojej opinii. Ja zaglądam tutaj rzadko, bo pewne osoby na siłę szukają zaczepki i dlatego mnie tu w sumie to już nie ma. Ja długo wyjeżdżałam na opiekę ale teraz już nie chcę, mimo że pieniądze by mi się na pewno przydały- to już nie dla mnie taka praca i życie. Mimo to, pamiętam wiele osób, które zapoczątkowały to forum i pozostały w mojej pamięci na zawsze i dzięki nim tu czasem zaglądam i coś napiszę , mimo że juz ich tu nie ma- może chociaż czasami czytają to co napiszą inni -w co szczerze wątpię , myślę, że niewielki procent z tamtych osób nas czyta. Tak dla jasności, to nigdy nie byłam fanką Pani Mleczko, ale z biegiem czasu się do jej osoby przekonałam, ponieważ forum też dało jej dużo do myślenia. Każdy z nas jest inny , ale czasami ta inność jest w bardzo brutalny sposób nieakceptowana przez innych użytkowników i to zniechęca ludzi do bywania w tym miejscu . Ja, jak dojdę do tego etapu to też zapewne stąd zniknę, ale na razie jeszcze tu zaglądam od czasu do czasu - tak dla hecy😁😁, pozdrawiam wszystkich wytrwałych użytkowników tego forum i niech moc będzie z wami,oby nikt się za szybko nie wykoleił z tego miejsca, pozdrawiam , pa pa ☺️☺️

Droga Kaspiro,pozwól że będę Ciebie "tykała ",tak jak i Ty możesz spokojnie mnie "tykać ". Pani to ja jestem w swoim domu😄,tutaj wszyscy jedziemy na tym samym wózku , albo podobne wózki popychamy . Pamiętam Ciebie a właściwie Twój nick. Zaglądaj tutaj,nie tylko dla hecy,a jak dla hecy,to skrobnij coś,z czego wszyscy się pośmiejemy . Myślę że Forum to nie jest żaden fanklub,nikt nie zabiega chyba,mam taką nadzieję ,o ilość polubień czy tego,że wszyscy zawsze będą "po mojej stronie". Dobrze jest się czasem poczubić,bez obrażania się oczywiście ,czy hejtowania,ale z takich sporów wychodzą czasem całkiem dobre rzeczy. Ktoś sprawia,że zastanawiam się nad swoim spojrzeniem na jakiś temat,przyglądam mu się z innej perspektywy,i zaczyna wyglądać inaczej. Warto się czasami pogodzić z tym,że nie jesteśmy nieomylni i że racja nie zawsze  jest nasza i tylko nasza . Wiem,dla niektórych to trudne. Nie muszą się do tego przyznawać,ale też nie warto we wszystkim doszukiwać się krytyki ,podtekstów czy czegoś tam jeszcze. W większości nie znamy się osobiście ,z niektórymi tylko przez whatsappa,nie oceniajmy się więc . Ktoś trafia lepiej i ma lżej,ktoś  gorzej i ma trudniej. Chociaż to pojęcia względne - to,co jednemu pasuje,dla kogoś innego jest nie do zaakceptowania . Nie bójmy się pisać o tym,że jesteśmy zadowoleni bo wszystko się dobrze układa ,tylko dlatego,że ktoś może to odebrać jako przechwałki . A jak nam ciężko ,trudni podopieczni i ogólnie wszystko nie tak,to tym bardziej piszmy o tym,wyrzucajmy to z siebie,może ktoś będzie mógł nam coś doradzić . 
Ty Kaspiro znasz środowisko a teraz przyglądasz się Forum z dystansu,podziel się czasem swoimi uwagami ,świeże spojrzenie zawsze przydatne .
31 stycznia 2025 09:46 / 3 osobom podoba się ten post
Witam😁😁, ja mogę napisać tyle, że od 2013 roku wyjeżdżałam do Niemiec, w zeszłym roku zaliczyłam dwa bardzo nieudane wyjazdy, bo potrzebowałam jeszcze na coś trochę gotówki, ale finansowo wyszłam na tym kiepsko co by nie powiedzieć,że jeszcze do tego interesu sama dopłaciłam i stwierdzam, że agencje są zbyt pazerne na nasze 💸 💸, dlatego już temat opieki po 10 latach wyleczył mnie z takich nieopłacalnych wojaży. Byłam w wielu miejscach, coś tam zobaczyłam, wyprowadziłam się z domu, mieszkam teraz u siebie i nie jest łatwo ale nigdy nie było, dlatego jakoś to wszystko się kręci 😁😁razem ze mną w tle. Moje marzenia teraz są takie, że zwiedzam okolice w których obecnie mieszkam, a co będzie dalej to czas pokaże. Już za dużo nie planuję tylko żyję tym co jest tu i teraz. Wczoraj byłam na darmowym koncercie w szkole muzycznej, korzystam też z płatnych takich rozrywek,lubię zwiedzać zamki i pałace, a tu w województwie śląskim trochę tego jest☺️☺️. Co do forum to nie pamiętam dokładnie kiedy się tutaj zameldowałam, potem wylogowalam na stałe przez jakiś czas , nastepnie ponownie wróciłam.Rok wcześniej już wiedziałam, że takie forum istnieje, ale nie było na nim zbyt wielu użytkowników - w tym mnie. Szukając informacji natrafiłam na to miejsce i tak już zostało.
31 stycznia 2025 10:23 / 2 osobom podoba się ten post
Przykro mi,Kaspiro,że masz takie złe doświadczenia z agencjami . To,że agencje chcą zarobić jak najwięcej,wiemy wszyscy ,ale kto nie chce . Mnie zawsze interesuje to,ile wpłynie na moje konto. Jak kwota pasuje,to przyjmuję ofertę i nic więcej mnie nie interesuje- kto,ile i dlaczego. Nigdy nie miałam problemów z agencjami,jeśli chodzi o wypłatę . Ustalona suma zawsze była na koncie w ustalonym terminie . I tego wszystkim życzę . A Tobie radości z życia i spełniania swoich marzeń 
31 stycznia 2025 21:40 / 2 osobom podoba się ten post
No proszę jak fajnie trochę dyskusji ja myślę że też parę opiekunem odeszło do lepszego świata.Ja nie była jaka do długich wypowiedzi,ale lubiłam poczytać czasami nie nadążyła,no bo wiadomo praca..