Co dzisiaj gotujesz na obiad? 10

18 czerwca 2017 09:22 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie gulasz ,makaron sałata lodowa+ogórek+rzodkiewka
18 czerwca 2017 09:36 / 10 osobom podoba się ten post
kasia63

Ja w ostatnim przedsennym przebłysku świadomości wyciągnęłąm:)Uff:)Do tego ziemniaki i mizeria z rzodkiewką.Oraz oczywiście........hi hi hi

Ja niby wczoraj pamiętałam, ale mieliśmy imprezę grillową, więc trochę inny porządek wieczorny i się zakręciłam.
Potraktowałam mięso mikrofalami  i już się dusi.
Ziemniaki do tego ;choć przymierzam się nieśmiało do kopytek, ale jak mi nie wyjdą, bo rzadko robię, to będę się potem gonić... .

Na deser też mam lody! A co?!  Może nawet jeszcze śmietanę ubiję...
18 czerwca 2017 10:07 / 9 osobom podoba się ten post
Malina

U mnie gulasz ,makaron sałata lodowa+ogórek+rzodkiewka

U mnie też gulasz i te groszki mutanty
18 czerwca 2017 10:37 / 7 osobom podoba się ten post
MeryKy

U mnie też gulasz i te groszki mutanty :-)

O! u mnie też gulasz ,
18 czerwca 2017 10:56 / 5 osobom podoba się ten post
moni.r

O! u mnie też gulasz ,

A jak długo smażycie ten niemiecki gulasz od rzeźnika pół na pół wieprzowina i wołowina. Bo oni chyba oczekują, że to wszystko w kilka minut zrobię.

A te groszki to fasolka tak twierdzi podopieczna 
18 czerwca 2017 11:02 / 5 osobom podoba się ten post
MeryKy

A jak długo smażycie ten niemiecki gulasz od rzeźnika pół na pół wieprzowina i wołowina. Bo oni chyba oczekują, że to wszystko w kilka minut zrobię.

A te groszki to fasolka tak twierdzi podopieczna :-)

Podróże kształcą, następna zdziwiona.No fasolka
18 czerwca 2017 11:45 / 6 osobom podoba się ten post
MeryKy

A jak długo smażycie ten niemiecki gulasz od rzeźnika pół na pół wieprzowina i wołowina. Bo oni chyba oczekują, że to wszystko w kilka minut zrobię.

A te groszki to fasolka tak twierdzi podopieczna :-)

Nie da się w kilka minut bo będzie twarde -ja podsmazam jakieś 20 mint (na oko)dodaje cebulke i razem dalej podsmazam az cebulka na złoto jest  potem podlewam i jakieś pol godziny podgotowuję potem jak jestem pewna że jest mieciutkie mięso kończe sos i  chwile dalej gotuje.
18 czerwca 2017 12:00 / 9 osobom podoba się ten post
Bomba kaloryczna u mnie, ale czasem tego potrzebuję. 
Kotlety schabowe panierowane pod pierzynką pieczarek i żółtego sera, surówka z selera, gotowany kalafior i ziemniaki  (3).
18 czerwca 2017 12:10 / 9 osobom podoba się ten post
Pstrąg pieczony z masełkiem i koperkiem w brzuchu.... ziemniaki, surówka z młodej kapustki....lodzik.....
18 czerwca 2017 12:28 / 4 osobom podoba się ten post
MeryKy

U mnie też gulasz i te groszki mutanty :-)

Ta fasolka rośnie też w Polsce, na tyczkach. Bardzo dobra. Gotuję do oszukanego kotleta, czyli jajcarskiego.
18 czerwca 2017 12:30 / 10 osobom podoba się ten post
Obiad mam dzisiaj super,bo po primo-wymigałam sie od wizyty w restauracji,gdzie stale słysze,że wszystko jest drogie,a na deser nic nie zamawiamy,bo w domu są lody,secundo-ugotowałam sobie kluski ,podsmazyłam z szyneczka i cebulka,do tego ulubione mleczko,a potem porcja zajebistych lodów czekoladowych z malinami !Teraz moge znowu kłócic sie z seniorką
18 czerwca 2017 13:49 / 7 osobom podoba się ten post
moni.r

Nie da się w kilka minut bo będzie twarde -ja podsmazam jakieś 20 mint (na oko)dodaje cebulke i razem dalej podsmazam az cebulka na złoto jest  potem podlewam i jakieś pol godziny podgotowuję potem jak jestem pewna że jest mieciutkie mięso kończe sos i  chwile dalej gotuje.

A ja winkiem podlałam potem trochę kawy i smaczny ciemny sos wyszedł. A fasolka obgotowana a potem masło z cebulką przyrumieniłam (bo tak chcieli pdp) zmieszałam i do tego spagetti i napchali się do syta  A makaran osobiście zważył pdp żeby przypadkiem za dużo nie ugotować 
18 czerwca 2017 13:51 / 8 osobom podoba się ten post
Gulasz od wczoraj, kartofle i zielona sałata..
Dużo się dzisiaj nie napracowałam.
18 czerwca 2017 13:54 / 4 osobom podoba się ten post
hawana

Ta fasolka rośnie też w Polsce, na tyczkach. Bardzo dobra. Gotuję do oszukanego kotleta, czyli jajcarskiego.

Kazda fasolka rośnie na tyczkach. Jak je powbijasz, oczywiście młotkiem albo czyms innym :puk w leb:
Ja nie kupuje takich mutantów po 30 cm. Na ogół gotowałam fasolkę szparagową ale taką drobniejszą z masłem i bułką tartą 
18 czerwca 2017 13:56 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Kazda fasolka rośnie na tyczkach. :tak: Jak je powbijasz, oczywiście młotkiem albo czyms innym :puk w leb:
Ja nie kupuje takich mutantów po 30 cm. Na ogół gotowałam fasolkę szparagową ale taką drobniejszą z masłem i bułką tartą :mniam: