Co dzisiaj gotujesz na obiad? 10

17 czerwca 2017 13:44 / 6 osobom podoba się ten post
pieczeń wieprzowa, ziemniaczki, mloda kapustka, truskawki ze smietaną na deser....
17 czerwca 2017 14:49 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Rosołu bym zjadła,schaboszczaka....te całe Flammkuchen,nie powiem złe nie było ino malizną zajechało:(Taki ni to obiad ni kolacja:(Buuuuuu.Na jutro muszę coś bardziej pożywnego wymyślić:)

Wbijaj do mnie na rosołek, zostało,a wyszedł obłędny.Córcia Pdp ,tylko pociągała nosem i ale pachnie,zł smakowicie pachnie hi,hi,
17 czerwca 2017 15:10 / 3 osobom podoba się ten post
Nugatka

Dzisiaj dzień pierogowy :-)

A to Ty już w domku?
17 czerwca 2017 16:13 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

A to Ty już w domku?

Pierogi jednak zdradliwe są  jeszcze w domku 
17 czerwca 2017 17:36 / 5 osobom podoba się ten post
Gulasz wołowy, kluski Śląskie i czerwona kapustka z jabłkiem, na deser lody i sernik.

17 czerwca 2017 20:26 / 3 osobom podoba się ten post
Dziewczyny co wy robicie z takimi długimi grochami w strąkach. Bo mam to jutro ugotować. A to nie moja specjalność nie przepadam za tym? Te strąki są ogromne. Może to jakieś niemieckie mutanty? 
17 czerwca 2017 21:47 / 2 osobom podoba się ten post
Ja też często robię Bratwurst z brokułami. A na deser gofry z bitą śmietaną i winogronami. PYCHA
17 czerwca 2017 21:58 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Dziewczyny co wy robicie z takimi długimi grochami w strąkach. Bo mam to jutro ugotować. A to nie moja specjalność nie przepadam za tym? Te strąki są ogromne. Może to jakieś niemieckie mutanty? :rozmysla:

To po prostu jest fasolka, która musisz ugotować w lekko osolonej wodzie a potem podać z maselkiem lub bułka tarta na maselku. Bardzo dobre.
17 czerwca 2017 22:07 / 3 osobom podoba się ten post
No, ja też lubię gofry, ale żeby były jeszcze takie wilgotne i ciężkie . Te nawet bez dodatków są pycha. Bo owoców do gofrów nie lubię, bo smaki się gryzą, słodki z kwaśnym. Bita śmietana taka ze szpreju jest dobra, albo polewka z białej czekolady. Ale mi smaka narobiłaś, trzeba by może gofrownicę kupić......
17 czerwca 2017 23:21 / 1 osobie podoba się ten post
Ale ja kupuje gofry. Takie małe w paczce. są dosyć wilgotne. No a te owoce to macie rację że pasują słodkie. Dlatego ja zrobiłam z winogronami bo były słodkie. Zapomniałam tylko dodać że na to starlam trochę czekolady.
18 czerwca 2017 07:42 / 5 osobom podoba się ten post
Dzis prawie gotowiec goloneczka tylko odmrozic i oczywiscie podgrzac,knudle halbe, halbe,tylko ugotowac,czerwona kapusta,odmrozic podgrzac,i sosik pomidorowy z kartonika,budyn mam od wczoraj
18 czerwca 2017 07:45 / 11 osobom podoba się ten post
K*** zapomniałam mięso na gulasz wyjąć z zamrażarki!
18 czerwca 2017 08:15 / 8 osobom podoba się ten post
MeryKy

Dziewczyny co wy robicie z takimi długimi grochami w strąkach. Bo mam to jutro ugotować. A to nie moja specjalność nie przepadam za tym? Te strąki są ogromne. Może to jakieś niemieckie mutanty? :rozmysla:

bardzo lubię te strąki....gotujesz w lekko osolonej z odrobiną cukru wodzie, odcedzasz, wrzucasz z powrotem do tego samego garnka, dodajesz trochę masła, ja dodaje jeszcze odrobinę takiej przyprawy ziolowej w kostce, zamiąchasz i możesz jeść..... 
18 czerwca 2017 08:59 / 6 osobom podoba się ten post
Dziś serwuję sznycle indycze z serem i pieczarkami, zapiekane w piekarniku,do tego surówka z młodej białej kapusty z różnistymi warzywami, ziemniaki.
18 czerwca 2017 09:20 / 3 osobom podoba się ten post
basiaim

K*** zapomniałam mięso na gulasz wyjąć z zamrażarki! :przeklina:

Ja w ostatnim przedsennym przebłysku świadomości wyciągnęłąm:)Uff:)Do tego ziemniaki i mizeria z rzodkiewką.Oraz oczywiście........hi hi hi