Próbowałaś w pralce?
Próbowałaś w pralce?
Nie
To nie próbuj,to był żart :brawo1:
Croxy piorę to i taka formę też można chyba?
Czy ktoś piekł ciasto w silikonowej formie? Muszę kupić babkownicę,ale jakoś nie jestem przekonana. Jak dla mnie to jakieś takie galaretowate te formy.
Na jutro zapowiedział się młodszy brat mojej Pdp. Przyjedzie też jej syn z żoną. W związku z tym mając dużo czasu wolnego i środki finansowe przekraczające nasze potrzeby postanowiłam ze zrobię rybę po grecku, naszą polską sałatkę jarzynową i zapiekę(to już jutro na świeżo)parówki w cieście francuskim. Myślę że jak dodam jeszcze wędliny i bułki to starczy.Proszę się nie dziwić ale z doświadczenia wiem że duuużo jedzą :-)
No i Pdp mnie zaskoczyła. Dałam jej sałatkę do spróbowania. Zjadła trochę i z poważną miną mówi:''Nie możemy tego podać jutro'' Zgłupiałam całkiem bo już jadła moją sałatkę i zawsze jej smakowała. Pytam dlaczego nie możemy? Nie smakuje? A babcia na to : ''Nie podamy bo nie będą chcieli z domu wyjść''
Cokolwiek to znaczy :-)
Czy ktoś piekł ciasto w silikonowej formie? Muszę kupić babkownicę,ale jakoś nie jestem przekonana. Jak dla mnie to jakieś takie galaretowate te formy.
pieke caly czas w silikonowych formach,jeste; zadozolona,ale tylko w elektrycznym piekarniku
W domu mam gazowy,na op.formy napisano ,że nie powinno się przekraczać 230 stopni.Najczesciej w nich pieke chleb.
No i jeszcze taka forma silikonowa musi stać na stabilnej "podstawce" bo jest miękka i źle ją wyjmować.Można miękkie ciasto przy wyjmowaniu uszkodzić.Jak -daaaawno temu-pieklam ciasta i chleb to jedynie do muffinek używalam foremek silikonowych.Do wszystkich pozostalych mam formy szklane/i tak teraz leżą odłogiem/.
Nie wiem czy tylko u mnie ..;-) czy wy też tak macie,że posty niektórych czytacie szybko,a innych powoli? Nie wiem skąd to się bierze u mnie ?