Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

16 października 2016 11:47 / 3 osobom podoba się ten post
Mam i ja: ziemniaki mielone i buraczki :D
W niedziele gotuję sama!
16 października 2016 11:51 / 4 osobom podoba się ten post
Papryka faszerowana tym razem mięskiem mielonym, ryż i sałata zielona z sosem. Woda, maślanka.
16 października 2016 12:11 / 1 osobie podoba się ten post
Zmiana planów obiadowych.  Trzeba iść  kaszę mannę na rosołku najlepsze lekarstwo na grypsko. 
16 października 2016 13:01 / 6 osobom podoba się ten post
Knedle sztuka wieprzowinki w sosie i misz-masz warzywny.
16 października 2016 13:33 / 4 osobom podoba się ten post
Filet z kurczaka,ziemniaki,surówka/jabłko,lodowa,groszek,rzodkiewka,zielenina,ogórek kons./
16 października 2016 13:59 / 3 osobom podoba się ten post
Kotleciki w sosie , sommel knodel , sałata lodowa z pomidorkami .
A do picia soczek pomarańczowy.
Ot taki niemiecki obiadek w wykonaniu nie Niemki
16 października 2016 14:52 / 3 osobom podoba się ten post
Potrawka z kurczaka z ryżem.
Lody na deser.
16 października 2016 14:55 / 7 osobom podoba się ten post
Dziś Kirchweih, więc szef zażyczył sobie kaczuchę + Kartoffelnkoedel + Bohnensalat. Kaczucha po wyjęciu z piekarnika wyglądała tak ;). Została pożarta cała :D.

16 października 2016 15:45
salazar

Dziś Kirchweih, więc szef zażyczył sobie kaczuchę + Kartoffelnkoedel + Bohnensalat. Kaczucha po wyjęciu z piekarnika wyglądała tak ;). Została pożarta cała :D.

"Została pożarta cała :D"
Czemu mnie to nie dziwi? przecie ta kaczka to sama skóra i kości.
16 października 2016 16:40 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie spaghetti,a po obiadku z koleżanką w caffe bar na tarasie bo pogoda dopisała zaszalałyśmy
16 października 2016 17:04 / 2 osobom podoba się ten post
Leider nicht
16 października 2016 20:27
salazar

Dziś Kirchweih, więc szef zażyczył sobie kaczuchę + Kartoffelnkoedel + Bohnensalat. Kaczucha po wyjęciu z piekarnika wyglądała tak ;). Została pożarta cała :D.

Jak robisz Bohnensalat? Poprosze przepis,moze masz jakis inny,bo to co ja robie to jakos smakowo mi kubkow nie pobudza
16 października 2016 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
Kurczak duszony w sosie cebulowym, ryż, kapusta czerwona gotowana z jabłkiem, porem, olejem i przyprawami ,podana na zimno.
16 października 2016 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Jak robisz Bohnensalat? Poprosze przepis,moze masz jakis inny,bo to co ja robie to jakos smakowo mi kubkow nie pobudza:-)

Mnie też nie, ale zdążyłam się przyzwyczaić ;). Sama bym tego w domu nie popełniła, ale w De robię i nawet jem, co w moim przypadku wcale nie jest takie oczywiste :D.
Fasolkę odcedzam (szef preferuje tę drobno krojoną), trochę "wody" zostawiam i ewentualnie dolewam, jak jest za "suche", trochę cebuli czerwonej, cebulki (Frühlingszwiebeln) lub tego i tego, kroję drobno i  zasypuję solą, dodaję odcedzoną fasolkę, cząber (Bohnenkraut), ocet, solę, mioduję ;) i pieprzę do smaku, na koniec dodaję łyżkę lub dwie oleju rzepakowego.
Doopy nie urywa, ale chyba więcej się z tego wykrzesać nie da :D.
16 października 2016 21:06 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Mnie też nie, ale zdążyłam się przyzwyczaić ;). Sama bym tego w domu nie popełniła, ale w De robię i nawet jem, co w moim przypadku wcale nie jest takie oczywiste :D.
Fasolkę odcedzam (szef preferuje tę drobno krojoną), trochę "wody" zostawiam i ewentualnie dolewam, jak jest za "suche", trochę cebuli czerwonej, cebulki (Frühlingszwiebeln) lub tego i tego, kroję drobno i  zasypuję solą, dodaję odcedzoną fasolkę, cząber (Bohnenkraut), ocet, solę, mioduję ;) i pieprzę do smaku, na koniec dodaję łyżkę lub dwie oleju rzepakowego.
Doopy nie urywa, ale chyba więcej się z tego wykrzesać nie da :D.

Czyli podobnie robimy. Echhh...nie bardzo mi to smakuje