02 maja 2016 14:03 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_LisaOoo, serdecznie zapraszam Koleżankę, pychotka mówię Ci :gotowanie:
Serdecznie dziekuje! Przy najblizszej okazji nie zapomne sie wprosic :)) Nawet ciasto jakies przytargam na deser :) Albo deser!!!
Mam prosty i fajny przepis na deser.
Trzeba wziac 1 Frischkase ,naturalny, obojetnie jaki,moze byc Filadelfia , wrzucic niedbale do miski ,w ktorej bedzie mozna miksowac. Dodac do tego 200 g twarogu niemieckiego,chodzi o konsystencje, dosypac lekka reka cukier wanilinowy,torebek sztuk jedna, Dodac do tego ze 100 gram cukru,wlac jedna smietane 30 procent tluszczu, i wszystko potraktowac mikserem. Wziac szklana miche,na jej dno wywalic jedno opakowanie Rote Grütze,nie wiem jak to po polsku nazwac? Ale wiecie o co chodzi,nie? ;) Te owoce w kisielu co sie kupuje w marketach.Wiec gdy juz sie czerwienia na dnie miski,wykladamy na to twarozkowa mase i wygladzamy powierzchnie. Na patelni rozgrzewamy 30 g masla,dodajemy 30 g cukru i wsypujemy 200 g platkow migdalowych. Wszystko mieszamy i czekamy,oczywiscie stale mieszajac lyzka,az sie zrumieni,nastepnie studzimy i posypujemy gore deseru. Koniec!
Jak postoi w lodowce to mowie wam...Pycha!! Nabieramy z michy lyzka,siegajac do samego dna,chodzi o to,ze jak sie nabiera to kolorki sie fajnie mieszaja ;)
Ale jak sie komus chce elegantic styl to nic na przeszkodzie nie stoi,zeby porozkladac deserek w pucharki. Naprawde wam polecam! Robi sie cale 10 minut a smakuje jak nie wiem co!