A wiesz, że ja polubiłam szpinak dopiero w DE?
To co serwowała babcia jak byłam mała brzydziło mnie...dostałam szpinakowstrętu,
dopiero w DE nauczyłam się go tak przyrządzać , że teraz to moje ulubione danie..:-)
A wiesz, że ja polubiłam szpinak dopiero w DE?
To co serwowała babcia jak byłam mała brzydziło mnie...dostałam szpinakowstrętu,
dopiero w DE nauczyłam się go tak przyrządzać , że teraz to moje ulubione danie..:-)
Do sosu dolac filizanke kawy,ale nie fusiastej tylko z ekspresu albo nesce. Mieso naprawde mieknie podczas duszenia,i nie ma smaku kawy. Dodatkowy atut to kolor sosu ;) Nuczylam sie tego na jednej ze stelli,gdzie synowa pdp prowadzila restauracje i kilka pomyslow mi podrzucila ;)
Ja polecam szpinak z podsmażana cebulką, czosnkiem, serem feta i oliwkami.
Dodatkowo odrobina masła, śmietanki i przyprawy (pieprz ziołowy, szczypta soli).
Można podać z makaronem lub ziemniakami.
U mnie miala byc zupa odgrzewana ale zmienilam zdanie. Robie nalesniki z kapusta i grzybami,bo nie mam natchnienia na lepienie pierogow(chyba za malo sie wsciekam:-) ) A ja zjem sam farsz bo lubie i juz! :-) I straszie za mna "chodzi" ten smak;))))
spróbuję z serem feta, jednak oliwki sobie daruje
Mozarelli dodaj,bedzie pyysznie tez. Albo sera z niebieska plesnia.
Może niezbyt w temacie-ale jedzenia dotyczy.
Czy spotkałyście w Lidlu Hummus?Chyba od niedawna toto jest.U mnie w Lidlu stoi to na końcu z mlekiem.Sa 3 smaki-klasyczny(posmak orzechowy),dyniowy i pikantny.Wszystkie przepyszne.Wyrób vegański.Osobiście polem bardzo.