Janusz specjalnie do ciebie i wszystkich " cierpiących"zakładam temat.
Janusz specjalnie do ciebie i wszystkich " cierpiących"zakładam temat.
Janusz czym mogą być spowodowane bóle pleców u 17- letniego chłopaka? Silne,nie ustępujące nawet po przespanej nocy? Jakie badania,prześwietlenie zrobić? Masaże lecznicze wskazane czy nie? Czy dopiero po konsultacji lekarskiej bo można zaszkodzić?
Janusz czym mogą być spowodowane bóle pleców u 17- letniego chłopaka? Silne,nie ustępujące nawet po przespanej nocy? Jakie badania,prześwietlenie zrobić? Masaże lecznicze wskazane czy nie? Czy dopiero po konsultacji lekarskiej bo można zaszkodzić?
Dopiero teraz to zauważyłem. :-)
Wczoraj diagnozę postawiła mi bułgarska przyjaciółka Pdp która jest jak się określiła technikiem ortopedycznym-pracuje i mieszka w De 30 lat .Wg niej mam rwę kulszową.Czy mógłbyś się wypowiedzieć?
Mianowicie-od 2 miesięcy po wstaniu rano z łózka boli mnie biodro,pośladek,udo,kolano a teraz to już często dochodzi łydka.Trochę pochodzę,tak z 15min i ból mija do następnego ranka.Nie jest to tak bardzo bolesne ale upierdliwe.
Wiele wskazuje na to że miała rację. Ale Tobie same ćwiczenia powinny pomóc. Zrób prześwietlenie odcinka lędźwiowego, a potem na fizjoterapię.
przeswietlenie jesli mowisz o RTG nie wiele da.Lepiej zrobic rezonans magnetyczny z konterastem
Ja jestem przeciwnikiem rezonansu. Uważam że RTG jest lepsze w diagnostyce w pierwszej fazie. Robienie rezonansu to naprawdę ostateczność. Nie rozumiem dlaczego niektórzy wysyłają od razu na rezonans.
Ja jestem przeciwnikiem rezonansu. Uważam że RTG jest lepsze w diagnostyce w pierwszej fazie. Robienie rezonansu to naprawdę ostateczność. Nie rozumiem dlaczego niektórzy wysyłają od razu na rezonans.