Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

10 lutego 2016 07:08 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

Taaaa, pogadać :-) Już widzę jak zaganiasz Benitkę, żeby ugotowała barszczyk ukraiński z kapustą kiszoną :-) 

Bieta, Ciebie też zapraszam na barszcz. 
10 lutego 2016 08:32 / 2 osobom podoba się ten post
Benitko zainspirowałaś mnie na dzisiaj .
10 lutego 2016 10:23
Ja mam dzisiaj knedelki z kaszy manny na rosole i placki z jabłkiem  
10 lutego 2016 10:33
rosół , ziemniaki, jaja sadzone, fasolka szparagowa
10 lutego 2016 10:39 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa warzywna z tego co znalazłam w zamrażarce ciekaw jak będzie smakować. Tutaj nie można kupować warzyw świeżych ani gotowych zup mrożonych tylko trzepa kąbinowac z tego co jest w zamrażarce. Bo to jest eco. Do tego budyń waniliowy
10 lutego 2016 11:05 / 2 osobom podoba się ten post
Pyry dla babki dla mnie frytki. Ryba w panierce i marchewka z groszkiem.
10 lutego 2016 11:19
Placki ziemniaczane z musem jabłkowym sok z buraków.
10 lutego 2016 11:34 / 3 osobom podoba się ten post
O ludzie ,a ja mam dzis kielbase
10 lutego 2016 11:36 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

O ludzie ,a ja mam dzis kielbase:strach na wroble:

jutro zrób środę. W opiece róznie bywa  i gdyby tylko takie niefarty były jak kiełbasa w srode popielcowa zjedzona. Fajny świat by był
10 lutego 2016 11:57 / 2 osobom podoba się ten post
Śledzie w cebulce z makaronem.
10 lutego 2016 12:03 / 3 osobom podoba się ten post
Sama jestem, sama zrobię i sama zjem : frytki, frytulki, frytuleńki

10 lutego 2016 12:21 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki ze śledziem i cebulą. Koniec. Kolacja będzie, ale też postna.
10 lutego 2016 12:24 / 1 osobie podoba się ten post
Mirka Dz

Śledzie w cebulce z makaronem.

Tego też nie jadłam
10 lutego 2016 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

O ludzie ,a ja mam dzis kielbase:strach na wroble:

Kiełbaska dobra jest ale polska
Też wytaszczyłam mięso i zaczęłam gotować, niestety z powodu braku warzyw zrobiłam rybę, zaś post wcale nie przyszedł mi do głowy.
10 lutego 2016 17:26 / 3 osobom podoba się ten post
salazar

Aneriku, proszę o przepisy :).

zalazar, kochana.....u mnie nie ma przepisów .....robię wszystko jak leci...przeczytam co nie co, a robię po swojemu, rzadko też powtarzam to samo lubie rózne smaki.....
Jesli chcesz np. mieć dobry barszcz....to najlepiej ukisić buraki.....
Obrać , pokroić w plastery do dużego słoja zalać przegotowaną wodą dodać liść laurowy , ziele angielskie,i kilka zabków czosnku to tego skórkę z chleba żytniego postawić w ciepłym miejscu na trzy dni i gotowe.
Do picia można rozcieńczyć wodą, dodać sól i przyprawy.........no i dodawać do barszczu.
 
trochę z innej beczki.......
swieże pieczarki pokroić na grubsze plastry.........patelnię rozgrzać, trochę tłuszczu .....wrzucić i potrząsać patenią......aż się lekko zarumienią......bez soli tylko
są chupiące i bardzo smaczne.......
oczywiście potem można je dodawać do sosu, czy zupy itd.....