Na wyjeździe #29

24 października 2015 17:30
Słuchajcie, czy w Sindbadach są pod siedzieniami gniazdka???
24 października 2015 17:34
mzap88

W pociągu są
24 października 2015 17:37
mzap88

nie spotkałam się
wifi na terenie Polski jest
24 października 2015 17:51
dorotee

W pociągu są:-):-)

wiem :D 
dlatego od pewnego czasu uwielbiam jeździć pociągami :)))
ale kicha z tym Sindbadem ;/ muszę naładować szajsunga do pełna...
24 października 2015 18:05
mzap88

ja poszłam do pilotki i mi naładowali fona, ale ja miałam fona, tableta nie miałam jeszcze w ręku :))
24 października 2015 18:19 / 1 osobie podoba się ten post
Pojeździłam sobie rowerem po terenach rolniczych i stwierdzam że zimy chyba tutaj nikt nie przewiduje Pola poobsadzane jakimiś młodymi roślinkami a złocisty rzepak kwitnie sobie w najlepsze ...
24 października 2015 20:04 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Pojeździłam sobie rowerem po terenach rolniczych i stwierdzam że zimy chyba tutaj nikt nie przewiduje :zaklopotanie:Pola poobsadzane jakimiś młodymi roślinkami a złocisty rzepak kwitnie sobie w najlepsze ...

To rosną chyba poplony? Ostatecznie je przeorają i będą służyć jako nawóz 
24 października 2015 20:08 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Pojeździłam sobie rowerem po terenach rolniczych i stwierdzam że zimy chyba tutaj nikt nie przewiduje :zaklopotanie:Pola poobsadzane jakimiś młodymi roślinkami a złocisty rzepak kwitnie sobie w najlepsze ...

Tak, to rośliny motylkowe o duzych, zielonych i miękkich listkach, które późną jesienią  zaorane "robią"za nawóz naturalny. To poplon, tak jak Koleżanka poniżej napisała.) Albo też jest to koszone i wykorzystywane jako zielona pasza na karmę.
24 października 2015 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
balutka

Podczas dzisiejszego spaceru poznalam Polke mieszkajaca tutaj na stale.Idac z Pdp czulam jak ktos sie natarczywie na mnie patrzy.Spojrzalam,jakas kobitka i powiedzialam halo a ona do mnie dzien dobry.Jakiez bylo moje zaskoczenie gdy uslyszalam mowe polska.Zamienilysmy pare slow i zaprosila mnie do siebie jak bede w centrum.No oczywiscie nazwy ulicy nie pamietam ale numer tak.Moze sprobuje odnalezc.Powiem szczerze,ze to bylo mile zakonczenie naszego spacerku.

U mnie na wsi co jestem aktualnie jest bardzo duzo Polakow mieszkajacych na stale. Poznalazlam dziewczyne w moim wieku prkatycznie ma dwojke dzieci i fajnie sie tak spotkac. Jest naturalnie tez opiekunka, ale ona unika kontaktow z innymi opiekunkami tudziez Polakami. 8 km dalej tez na wsi jest opiekunka z mojej agencji, moze uda sie spotkac. Ja do dyspozycji mam rower i do tej wsi jest sciezka rowerowa, aczkolwiek bardzo gorzysta :D
24 października 2015 21:38
mzap88

W Sindbadach to chyba nie ma takich luksusów. Ja Teraz będę jechała z W-wy do Niemiec inną linią - Polonia Tours i wiem napewno, że oni mają takie cuda techniki. Jest to właściwie przewoźnik niemiecki, który wystartował we wrześniu br. z kursami na trasie z W-wy do Mannheim. Reklamują się wyższym komfortem niż w naszym monopoliście, no i godziny podróży bardziej mi odpowiadają, więc jadę niejako na próbę.
24 października 2015 21:43
mzap88

Ten którym ja jechałam miał gniazdka,i wifi.......serio:))
24 października 2015 21:48
Zofija

W Sindbadach to chyba nie ma takich luksusów. Ja Teraz będę jechała z W-wy do Niemiec inną linią - Polonia Tours i wiem napewno, że oni mają takie cuda techniki. Jest to właściwie przewoźnik niemiecki, który wystartował we wrześniu br. z kursami na trasie z W-wy do Mannheim. Reklamują się wyższym komfortem niż w naszym monopoliście, no i godziny podróży bardziej mi odpowiadają, więc jadę niejako na próbę.

Czy do Ulm też dojeźdżają.Bo coś nie mogę nic znależć?
24 października 2015 22:05 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Czy do Ulm też dojeźdżają.Bo coś nie mogę nic znależć?

Ich trasa To: Warszawa-Łódź-Wrocław-Legnica-Dresden-Chemnitz-Bayteruth-Nurnberg-Heibronn-Mannheim. Bliższych informacji możesz poszusz poszukać pod adresem: http://www.polonia-tours.com/pl/
24 października 2015 22:35 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Tak, to rośliny motylkowe o duzych, zielonych i miękkich listkach, które późną jesienią  zaorane "robią"za nawóz naturalny. To poplon, tak jak Koleżanka poniżej napisała.:-)) Albo też jest to koszone i wykorzystywane jako zielona pasza na karmę.

. Aaaa no to się zbłaźniłam;-)
Na usprawiedliwienie powiem że ja " miastowa"   od urodzenia i nie znam się na plonach i poplonach :)

ale rozczarowaliście mnie,juz miałam nadzieje że tu taki ciepły klimat
24 października 2015 22:40 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

:-(. Aaaa no to się zbłaźniłam;-)
Na usprawiedliwienie powiem że ja " miastowa"   od urodzenia i nie znam się na plonach i poplonach :)

ale rozczarowaliście mnie,juz miałam nadzieje że tu taki ciepły klimat

Nie każdy wszystko wiedzieć musi, chyba nawet nie ma kogoś kto wsio wie. Ale teraz ju wiesz i już się nie wstydż)) Poza tym bardzo trafnie kojarzyłaś,młode roślinki równa się brak mrozu.