Słuchajcie, czy w Sindbadach są pod siedzieniami gniazdka???
W pociągu są:-):-)
Pojeździłam sobie rowerem po terenach rolniczych i stwierdzam że zimy chyba tutaj nikt nie przewiduje :zaklopotanie:Pola poobsadzane jakimiś młodymi roślinkami a złocisty rzepak kwitnie sobie w najlepsze ...
Pojeździłam sobie rowerem po terenach rolniczych i stwierdzam że zimy chyba tutaj nikt nie przewiduje :zaklopotanie:Pola poobsadzane jakimiś młodymi roślinkami a złocisty rzepak kwitnie sobie w najlepsze ...
Podczas dzisiejszego spaceru poznalam Polke mieszkajaca tutaj na stale.Idac z Pdp czulam jak ktos sie natarczywie na mnie patrzy.Spojrzalam,jakas kobitka i powiedzialam halo a ona do mnie dzien dobry.Jakiez bylo moje zaskoczenie gdy uslyszalam mowe polska.Zamienilysmy pare slow i zaprosila mnie do siebie jak bede w centrum.No oczywiscie nazwy ulicy nie pamietam ale numer tak.Moze sprobuje odnalezc.Powiem szczerze,ze to bylo mile zakonczenie naszego spacerku.
W Sindbadach to chyba nie ma takich luksusów. Ja Teraz będę jechała z W-wy do Niemiec inną linią - Polonia Tours i wiem napewno, że oni mają takie cuda techniki. Jest to właściwie przewoźnik niemiecki, który wystartował we wrześniu br. z kursami na trasie z W-wy do Mannheim. Reklamują się wyższym komfortem niż w naszym monopoliście, no i godziny podróży bardziej mi odpowiadają, więc jadę niejako na próbę.
Czy do Ulm też dojeźdżają.Bo coś nie mogę nic znależć?
Tak, to rośliny motylkowe o duzych, zielonych i miękkich listkach, które późną jesienią zaorane "robią"za nawóz naturalny. To poplon, tak jak Koleżanka poniżej napisała.:-)) Albo też jest to koszone i wykorzystywane jako zielona pasza na karmę.
:-(. Aaaa no to się zbłaźniłam;-)
Na usprawiedliwienie powiem że ja " miastowa" od urodzenia i nie znam się na plonach i poplonach :)
ale rozczarowaliście mnie,juz miałam nadzieje że tu taki ciepły klimat