Ja bym po prostu zapytała.
Ja bym po prostu zapytała.
Ja mam wesele za 11 miesięcy:) i też wolę dostać pieniądze i tak jak pisze Andrea, wydać je potem według własnych upodobań. Jakoś smutno mi się zrobiło przez ten weselny temat, że nie mogę okresu narzeczeństwa spędzać w całości z "K".:(. Z wszelkimi przygotowaniami trzeba będzie gonić, jak będę w Polsce.
Właśnie wróciłam od chirurga.
Pozbyłam się tego gada- tłuszczaka czy kaszaka. Nawet szybko to poszło i głowy mi za bardzo nie ogolił ;)
Jeszcze czeka mnie histeroskopia. Próbuję obdzwaniać szpitale,które to robią na NFZ,bo prywatnie trochę drogo.
Najgorzej zacząć się leczyć ;) Żartuję oczywiście,ale u mnie to coś nie ma końca...
Witajcie kochani!!!
Jestem w domu, oj jak dobrze, wróciłam z pięknej wsi, nie będę opisywać tego co tam było, bo szkoda czasu.Powiem tylko tyle, że za pudełko proszku do prania moja zmienniczka zrobi wszystko. Nic to, Baśka, jak mawiał Wołodyjowski, tyle roboty chodzi po ulicach, że szkoda czasu na rozdrapywanie ran.
Córka za mąż wydana, braki finansowe po weselu uzupełnione, i tylko daj Boże zdrowie i będzie dobrze, czego i Wam życzę.
Od 4 dni czuję się gorzej niż fatalnie, siadł mi kręgosłup (szyjny), nigdy w życiu nie miałam aż takich bóli : min. silne skurcze nie do wytrzymania, Rany, rodzić to przy tum pestka .... bóle w łopatkach, biodra itp. W końcu poszłam do lekarza, a ten chciał mnie skierować do szpitala ...Powiedziałam, że nie mogę, bo nie mam z kim zostawić mamy. Dostałam zlecenie na podwójne, silne zastrzyki i tabletki. Jest trochę lepiej, ale to dopiero drugi dzień.
Biorę podwójne zastrzyki : Dicloreum + Dexaven. Poza tym zam zalecenie brać 2 x dziennie tabletki Anapran.
Dzisiaj był u mamy lekararz z wizytą domową i wspomniałam o moich dolegliwościach i zapisanych lekach. Wiecie jaka była reakcja ? Proszę natychmiast odstawić tabletki, bo przyjmowanie ich z zastrzykami może przynieść więcej szkód aniżeli korzyści.
No rany, osłupiałam i pytam siebie jak tu wierzyć lekarzowi ? tzn. któremu ?????
Pewnie tak powiedział ,bo dwóch rodzajów NLPZ-ów do kupy nie powinno się przyjmować-skutki uboczne.No, ale też chyba nie bierzesz przewlekle tego rodzaju leków. Nie wiem, może spróbuj odstawić jedną tabletkę Anapranu, jak efekt przeciwbólowy będzie taki sam, to bedziesz brać jedną, a jak zacznie mocniej boleć, to znów będziesz brać dwie. Jednak najlepiej , jak masz wątpliwości, skonsultowac się z wraczem, który wypisał ten zestaw leków
Obydwaj pracują w tej samej przychodni, tyle, że ten co mi przepisał jest w wieku mojej mamy 79/80 lat, natomiast ten z wizytą u mojej mamy jest kierownikiem przychodni w wieku + - 55-58 l