Dzięki:)
Dzięki:)
Mamy bardzo podobne daty urodzenia wiec i smaki chyba tez:):):)
200 g kurek1 duża cebula3-4 ząbki czosnku (ja lubię jak czosnek wyraźnie czuć w potrawie)1 szklanka śmietany 18%sólpieprz150 g makaronu np. tagliatelleoliwa z oliwek
Instrukcja wykonania
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.Cebulę posiekać w kosteczkę. Wrzucić na patelnie i podsmażać na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie umyte kurki. Można delikatnie posolić.Smażyć około 5-7 minut.Do śmietany dodać 2-3 łyżki cebuli z kurkami, wymieszać i przełożyć na patelnię. Dokładnie wszystko wymieszać.Smażyć chwilkę, aż śmietana trochę zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Wymieszać z ugotowanym makaronem.Podawać np. oprószone parmezanem. Smacznego
To chyba nawet ja uwarzę:) tylko czosne wyrzucę, bo szkoda mi smaku kurek:)
Oooo, jeszcze jeden skorpion???
A to przypadek:) tylko rok się nie zgadza:-)
Zupa jarzynowa z wczoraj , dzisiaj dodatkowo kiełbaski i musztarda:)
Miała byc wczorajsza jarzynowa (widzę, że to popularne danie), ale Babcia mnie zaskoczyła. Zawsze przy obiedzie pyta co jutro będziemy jeść. Wczoraj nie spytała, za to dziś przy śniadaniu przypomniała sobie że nie zna najważniejszej odpowiedzi...
Niestety, zupa nie jest dziś pożądana, dziś Babcia chce bratwursta z kapustą. No i tu moje pytanie
-jak robicie ta kapustę z puszki?