Na wyjeździe #26

05 lipca 2015 16:16 / 1 osobie podoba się ten post
Tez miałam pomysł aby nogi odpoczęły ale pielęgniarka dziadka powiedziała że przy upale tym bardziej powinien te podkolanówki nosić.Bo zemdleć może
05 lipca 2015 16:19 / 2 osobom podoba się ten post
Malina

nie dobry chyba jej nie bije? w jego mniemaniu to jest dobroć na pewno

Nie bije,wprost przeciwnie on bardzo mnie kocha he he
05 lipca 2015 16:20 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Tez miałam pomysł aby nogi odpoczęły ale pielęgniarka dziadka powiedziała że przy upale tym bardziej powinien te podkolanówki nosić.Bo zemdleć może

Marta bo pewnie dziadek ma co innego te podkolanka są na żylaki,sprawy krążeniowe a moja babcia ma nogi limfatyczne i wtedy mozna zdjąć czasem,ale ona też się do tego ucisku przyzwyczaiła że myśli że jej się nogi rozlecą
05 lipca 2015 16:21
Marta

Nie bije,wprost przeciwnie on bardzo mnie kocha he he

Oj to chyba dobrze może jakiś testamencik Ci sporządzi
05 lipca 2015 16:22
Marta

Taaaa,pielęgniara jak zwykle na opak. To ja mdleję każdego wieczora,jak widzę jego nóżki jak balony .Ale kogo to obchodzi.Rajty mają być i już!!!
05 lipca 2015 16:22 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Ewelina na wszystkie odp czekam i za wszystkie bardzo dziękuję./ no  za wyjatkiem Ony-Lisy która moje pyt wykorzystała by mi dopiec /Co do Kasi i Tiny wiem ze mają wykształcenie medyczne wiec z tego powodu ich opinia byłaby dla mnie szczególnie cenna.Ale Emilia tez wypowiedziała sie fachowo:)   Dziękuję podejmę decyzję jutro co do tej sprawy.Swoja drogą fakt że dziadek molestuje mnie przy nakładaniu tych skarpet uważam ze sam w sobie jest wystarczający aby odmówić

Trochę niejasna sytuacja z tymi skarpetami uciskowymi. Jednak, jeśli ma medyczne pończochy, wypisane przez lekarza, to się możesz wymigać.
Powiedz mu, że boisz się , że dostanie zakrzepicy a w konsekwencji zatoru płucnego, bo Ty nie fachowiec:).
W Polsce te pończochy są zakładane samodzielnie przez pacjentów, o ile mogą to zrobić, a jeśli nie to rodzina, sąsiad może pomóc. Ale polska Haushalthilfe- bo w takim charakterze jesteśmy zatrudnione, nie musi się męczyć, tym bardziej, że masz wredno-cwanego dziadka.
Znalazłam taki artykuł, może Ci się przyda:)
http://www.pflege-durch-angehoerige.de/2014/10/14/kompressionsstruempfe-an-und-ausziehen-ueber-aerztliche-verordnung-erhaeltlich/
05 lipca 2015 16:25 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Może:) I jak widać naciąganie tych skarpet to nie taka błaha sprawa- niech piguła to robi:).Jak Ty niewłaściwie naciągniesz, to nie będą spełniały swojej roli- wtedy i tak zemdleje:).
05 lipca 2015 16:31 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

Oj to chyba dobrze może jakiś testamencik Ci sporządzi

A nie,aż tak bardzo to on mnie nie kocha:)
dziękuję jeszcze raz fajnie że można tu przedyskutować wszystko
05 lipca 2015 16:34 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

A nie,aż tak bardzo to on mnie nie kocha:)
dziękuję jeszcze raz fajnie że można tu przedyskutować wszystko

A no Niemcy nie są kochliwi jeśli chodzi o finanse,choć kiedyś jedna opiekunka pisała że za pokazanie cycka dziadek 100 e jej dawał,ale jak sama wiesz napisać powiedzieć można wszystko
05 lipca 2015 16:35 / 1 osobie podoba się ten post
Te podkolanówki ma przepisane przez lekarza ,podobno mają wspomagać krążenie Aczkolwiek moim zdaniem krew to mu jeszcze dobrze krąży;)Żylaków żadnych nie ma nóżki gładziutkie
05 lipca 2015 16:44
Córka mojej pd przywiozła mi 6 kapeluszy słomkowych,bo mam włosy rozjaśnione więc i tak są wysuszone,to powiedziała żebym sobie chodziła w którym chcę,i z dużym rądlem i z małym i wstążką i bez ale ludzie gdzie ja mam w tym wyjść do pieca chlebowego
05 lipca 2015 16:53 / 8 osobom podoba się ten post
Marta

Te podkolanówki ma przepisane przez lekarza ,podobno mają wspomagać krążenie Aczkolwiek moim zdaniem krew to mu jeszcze dobrze krąży;)Żylaków żadnych nie ma nóżki gładziutkie

Jemu to lekarz powinien jakieś slipy uciskowe przepisać.
05 lipca 2015 16:54 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Ha haa dobre...
05 lipca 2015 17:00 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Moze ciasne suspensorium?
05 lipca 2015 17:01
Lawenda

:-)
Aż mi się słabo zrobiło....

A co upał Ci dokucza ???