Na wyjeździe #21

24 lutego 2015 13:10 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Władze nasze wygoniły Żydów w 1965-1967 straciłam różnych fajnych ludzi, no ale o tym się nie mówi, bo i po co i pewnie mój post zaraz zniknie już się zamykam, a alkoholizm dalej jest itd, itp wkurzyłam się bo w czym problem poruszony przez ciebie w Żydach czy w alkoholu???? no tego nie wiem
i zaznaczam nie jestem Żydówką ani alkoholiczką........ pochodzenie mam niemieckie..........

Gosiu oglądałaś film ''Róża''
albo ''Pokłosie''?
Polecam.
24 lutego 2015 13:12 / 2 osobom podoba się ten post
robert72

Nie można zakładac czegoś co juz bardzo dobrze funkcjonuje :) Nie wszyscy ludzie sa tzw wazeliniarzami i swoje zdanie mają.:):):):)

Cieszę się że ci sie wiedzie :))) Jakoś cicho o tych związkach ????
24 lutego 2015 13:23 / 1 osobie podoba się ten post
Beata73

Gosiu oglądałaś film ''Róża''
albo ''Pokłosie''?
Polecam.

Oczywiście, jedno i drugie obejrzałam, w mojej głowie to temat rzeka......
24 lutego 2015 13:29 / 1 osobie podoba się ten post
Andrejka, znowu się odmieniłaś i nie idzie cię poznać.....
Nie mam tu aż tak bogato, żebym się mogła szastać...
Ale mam tutaj wielki spokój i tym dobrem się mogę podzielić
24 lutego 2015 13:36 / 7 osobom podoba się ten post
Wiem , że masz dobre serducho , nawet cebulę do więźnie byś mi podesłała , bo podobno przeciwszkorbutowo dobra jest ))....już się nie rozpisuj o tych darowiznach , bo ściany mają uszy . Po smierci teściowej mój man jako jedynak odziedziczył mieszkanie , pomagałam załatwiać sprawy i byłam w US , naliczyli podatek od darowizny nie od ceny mieszkania w spółdzielni , ale od czarnorynkowej - zaczęlam pyskować , że to od matki itd. i usłyszałam , że " darowizna to jak by z nieba spadała , więc trzeba za nią płacić ! " bylo to pod koniec lat 90 -tych . Znajomy , dobry tata podarował synowi samochód , cymbał jeden , niech mu ziemia lekką będzie , nie sporządził umowy - kupna - sprzedaży i se wziął i zszedł zaraz po podarowaniu na zawał serca - syn płacił podatek od darowizny , bo już po ptokach było - mniej kosztowało by go , że niby kupił od ojca . I ostatni przykład : Koleżanka z pracy ( wiele lat temu ) pożyczyła swojej siostrze większą sumę pieniędzy - ta jej nie oddała . Koleżanka postanowiła załatwić sprawę w sądzie , poszła do adwokata a ten od razu do niej , czy ma jakąs umowę , czy na gębę , ano umowę miała , ale na umowie nie było wzmianki , że pozyczyła legalnie , czyli , że zapłaciła podatek , bo pożyczając forsę działała jak jakiś bank . Nie wiem , nie znam się na tym absolutnie , mozliwe , że prawo podatkowe się zmieniło , ale wiem jedno w t o w a r z y s t w i e o drogich prezentach lepiej nie gadajmy , nie chwalmy się , bo jeden pogratuluje a drugi zrobi użytek z tego , nie musi być wśród nas - może sobie gdzieś na boku , nie zarejestrowany tylko czytać ...... Lepiej to zakończmy , podyskutujmy o dupie albo jeszcze czymś innym ))))))))
24 lutego 2015 13:39 / 5 osobom podoba się ten post
Arabab, o d...ie to dopiero wieczorem.
W innych aspektach się z Tobą zgadzam.
24 lutego 2015 13:53 / 11 osobom podoba się ten post
Masz wielka rację Arabrab. Nie wolno tu pisac nic szczerze, bo znajdą sie tacy co doniosą. Pamiętam jak się pochwaliłam pachnącymi kopertami, które dostawałam od mojego hrabiego, kiedy pochwaliłam się moim serwisem rosenthal Pompadur na 12 osób. Nie wiem czy resztę prezentów tu wymieniałam. Ale kiedy wspomniałam, że dostałam informację że zostałam umieszczona w testamencie mojego pierwszego pracodawcy w Niemczech oj to już zapytano mnie tu ostro o odprowadzone podatki. Tak się wystraszyłam, że ze strachu wymyśliłam że rozliczam sie poza Polską, że jestem kosmitką. No to potem poszło w inna strone, że to niby kosmitom tu nie wolno.
Kobieca natura juz taka jest, ze trzeba sie pochwalić. Przeciez nikt nie będzie w urzedach głowy zawracał skromnymi prezentami, sama Andrea pisze że wcale nie Euro a tylko zł i o co ten ambaras.

24 lutego 2015 13:55 / 5 osobom podoba się ten post
robert72

Nie można zakładac czegoś co juz bardzo dobrze funkcjonuje :) Nie wszyscy ludzie sa tzw wazeliniarzami i swoje zdanie mają.:):):):)

Skoro już założyłeś to dlaczego sie nie chwalisz?? Jest specjalny wątek. Jakaś wizytówka by się przydała, gdzie uderzać w razie godziny "w" jak nas pracodawca obłupi ze skóry?
24 lutego 2015 14:06
basiaim

http://www.kraz.praca.gov.pl/StronaGlowna.aspx    

hmmm, to ich ni ma.
ale sa powiazani z "avoria" i jest to spolka z.o.o.
24 lutego 2015 14:09 / 6 osobom podoba się ten post
Mam ochotę podzielić się takim info, chociaż pewnie zburzę porządek świata:
To sms od mojej córki
"Tak podobał mi się bardzo
Jak wrócisz i będą grali to pójdę z Tobą Teraz mam darmowe bilety z pracy do kina obojętnie na jaki film"
Grają 50 twarzy Greya!!!!!

24 lutego 2015 14:18
Gosiap

Mam ochotę podzielić się takim info, chociaż pewnie zburzę porządek świata:
To sms od mojej córki
"Tak podobał mi się bardzo
Jak wrócisz i będą grali to pójdę z Tobą Teraz mam darmowe bilety z pracy do kina obojętnie na jaki film"
Grają 50 twarzy Greya!!!!!

Moja po obejrzeniu filmu stwierdziła,że cienki ,książka lepsza.Ja nie czytałam i filmu też jeszcze nie obejrzałam.Więc nie wiem:(
24 lutego 2015 14:21
mzap88

hmmm, to ich ni ma.
ale sa powiazani z "avoria" i jest to spolka z.o.o.

Ja tam też sprawdzałam jedną firmę i mam dylemat.
Firma tam jest w tym KRAZ-ie ,ale nigdzie nie ma o niej opinii.
24 lutego 2015 14:25
basiaim

Ja tam też sprawdzałam jedną firmę i mam dylemat.
Firma tam jest w tym KRAZ-ie ,ale nigdzie nie ma o niej opinii.

Dziś taka do mnie dzwoniła,KRAZ jest a opinii zero:( I telefonów w ogóle nie za wiele jakoś,aż trzy....Czyżby nie czas jeszcze na świąteczne oferty?
24 lutego 2015 14:27
kasia63

Dziś taka do mnie dzwoniła,KRAZ jest a opinii zero:( I telefonów w ogóle nie za wiele jakoś,aż trzy....Czyżby nie czas jeszcze na świąteczne oferty?

Kasia, a na jak długo chcesz wyjechać ?