Opiekunka w Niemczech - słaby lub podstawowy poziom języka

31 sierpnia 2012 17:25 / 1 osobie podoba się ten post
Witam!Ja też chciałabym wyjechać do opieki nad osoba starszą mam do osób starszych wiele szacunku podziwiam ich za wiedzę życiową a jednocześnie bardzo jest mi ich szkoda.Chodziłam 2 lata do szkoły pielęgniarskiej i tam sporo się nauczyłam,trzeba mieć naprawdę powołanie do tego zawodu i sporo cierpliwości.Muszę jeszcze podszkolić język bo lepiej znam angielski może się uda.pozdrawiam;)

23 września 2012 17:15
Witam i pozdrawiam wszystkie opiekunki i opiekunów , jestem nowa i szukam pracy jako opiekunka ale mój niemiecki jest słaby , może ktoś wie czy można kupić pracę i gdzie była bym bardzo wdzięczna bo bardzo potrzebuję pracy nie mam żadnych dochodów .

23 września 2012 17:17
szukam pracy do opieki do Niemiec, nie znam języka, ucze sie sama, ale nie idzie mi to. Znacie jakies oferty legalne ze slaba znajomoscia jezyka albo bez niego? Do jakiejs polskiej rodziny? Naprawde ciężko mi się uczy samemu, a na kurs mnie nie stac.
23 września 2012 20:06
Andrea tak to znaczy ze kolezanka zaplaci tak jak pisal ktos za posrednictwo szkoda ze nie chce sie uczyc zawsze by jej bylo lzej przeciez my sie uczymy i uczymy i czasem mam dosc ale przyzeklam sobie ze sie nie poddam wiem ze ciezko ale sobie uruchomcie troche wyobrazni Do opieki?
24 września 2012 15:39
No właśnie uczę się tego niemieckiego i uczę i po prostu już nie mam siły wszyscy wiemy ze na miejscu jest łatwiej pracujesz i się uczysz i wtedy szybko wchodzi do głowy , więc jeśli tam będę to opanuje swoje braki , a tak to już dostałam nerwicy przez tą naukę , więc proszę jeśli ktoś wie to właśnie chcę kupić pracę , proszę o pomoc i z góry dziękuję , pozdrawiam
24 września 2012 21:20
Elkadan - dziewczyny mają rację. Dla chcącego nic trudnego... poducz się słowek, poczytaj tematy na forum dot. egzaminu w firmach i zacznij wysyłać oferty...

Moja koleżanka tak bardzo chciała wyjechać, że w ciągu 1.5 miesiąca się nauczyła, zdała egzamin i wyjechała...
24 września 2012 21:44
podaję ci kom: 004915225635221, i stacjonarny: 004948 329795290 do polki, która załatwia pracę. Chcesz to skorzystaj, a to link do jej strony internetowej:

http://www.annas-seniorenservice-sh.de/formular_pat.htm
25 września 2012 12:48
Witam to znowu ja wiem ze nie handlujecie ale są wśród was osoby które pracują w niemczech i wiedzą więcej , a ja po prostu potrzebuje pomocy Alutka dziękuję ci zaraz będę dzwonić , no a jak nic nie wyjdzie to i może będę się uczyć , pracę w opiece znam bo pracowałam 5 lat w domu opieki i w szpitalu jako opiekunka z niemowlakami , tylko ten niemiecki to mi brakuje , wiem ze jak tam będę dam sobie radę i do pracy też jestem chętna , do usłyszenia ,,,pozdrawiam,,
25 września 2012 20:39

.

26 września 2012 01:08
Dziewczyny tez szukam pracy, czy któraś potrzebuje zmienniczki???mail na profilu:)
27 września 2012 19:54
hej dziewczyny jestem tu nowa pozdrawiam i mam mały problem za tydzien mam wyjechać do pracy miejscowość taka ze nic tam nie jedzie rodzina nie chce mnie odebrać z hamburga bo tylko tam mam połączenie jak zrezygnuję ze zlecenie muszę zapłacić karę co wy na to?
27 września 2012 20:24
Witaj no tego to tu na forum jeszcze nie mielismy ale jak to rodzina cie nie chce odebrac ?a jak wezmiesz taryfe to ci nie oddadza ?a to nie jest w ramach pomocy ze strony firmy?a co firma tylko grozi ?a jesli daja ci zlecenie to chyba wiedza ze musi byc dojazd co? jeszcze o takim przypadku nie slyszalam ale napisz co daleji co masz w umowie.pozdrawiam
28 września 2012 09:49
witaj justa umowy jeszcze nie mam bo jest ten problem z dojazdem taksówka odpada bo bym musiała 120 km jechać z mojego rejonu dojade tylko do hamburga żadne busiki nawet nie chcą tam jechać jak nic firma nie zrobi to będą szukać nowego zlecenia czekają na odpowiedz od rodziny
28 września 2012 10:44
winckler personal
28 września 2012 11:17
Andrea sprawa już wyjaśniona firma przedstawiła moje zlecenie innej opiekunce a ja czekam na nową ofertę a kara jest do odstraszenia lekkomyślnych opiekunek powiedziała pani z firmy a wy moje koleżanki jaką firmę polecacie bo różne opinie czytam i już sie w tym gubię a może macie jakąs ofertę na wyjazd od zaraz pozdrawiam