Na wyjeździe

23 marca 2013 10:13
dorcia50

Witam w słoneczny , ale zimny poranek .Moja babcia ma problem z nerwem tri-g minus , nie wiem dokładnie jak sie to pisze , ale nie powinna sie schylać .Dziadek grał jednak zawsze pierwsze skrzypce , a ona była mu ściśle podporządkowana .Od początku , czyli drugi raz 3 miesiace walczę o to , że ja pomagam mu się ubierać .Ustaliłam o której wstajemy , jak dziadek musi prędzej do ,,kloo''to potem poprostu ubiera szlafrok i czeka słuchajac radia , ale ona tak sie go boi , że jak słyszy , że on wstał to biegiem leci na dół , żeby go ubrać .Nie powinna , bo po ostatnim ataku bólu straciła przytomność , ale on mówi , że jak ją w tej chwili nie boli to jest wszystko ok.,nawet jak ostatnio padał śnieg to kazał jej iść odśnieżać , bo przecież jej nie boli naszczęście w pore ją zatrzymałam , ona jak bezwolna kukła robi wszystko co on jej karze , a on tylko pilnuje kiedy nie ma mnie w zasięgu wzroku wydaje jej nowe komendy .Musze być ciągle na nasłuchu .Tłumaczyłam ja , dzieci on nam przytakuje i robi swoje .Jakiś męski szowinista ,dobrze że już tylko 2 tyg , bo bym go chyba zamordowała , normalnie nerwy siadają .

Kurcze, a ja wyczytylam gdzies niedawno, ze Niemcy to najlepsi mezowie w Europie. Kto to pisal?

23 marca 2013 10:17
Nie wiem margolcia , ale napewno nie znał mojego dziadka .O tak buzi buzi na dzień dobry i dobranoc , a potem łopata i do śniegu....
23 marca 2013 10:24
margolcia

Kurcze, a ja wyczytylam gdzies niedawno, ze Niemcy to najlepsi mezowie w Europie. Kto to pisal?

Margolcia a kto robił zawody na najlepszego mężą w europie , że niemcy wygrali? :)

23 marca 2013 10:28
BaskaS

Margolcia a kto robił zawody na najlepszego mężą w europie , że niemcy wygrali? :)

Gdzies w naszej Polskiej gazecie to wyczytalam, robili sondaz ! Oszusci !

23 marca 2013 10:28
BaskaS

Gdzies w naszej Polskiej gazecie to wyczytalam, robili sondaz ! Oszusci !

23 marca 2013 12:00

Wiem co nie co, o perwersji Niemcow, w 90 latach pracowalam w Berlinie, dawalam ogloszenia o prace na sprzatanie mieszkan, na co drugi odebrany telefon, "zbok". Na poczatku bylo to dlamnie szokiem, ale pozniej mialam z tych zboczkow super polewke.

Dziewczyny, ktore szukaly pracy przez ogloszenia w gazetach lokalnych, na pewno beda wiedzialy o czym pisze.

23 marca 2013 12:29
Ten konkurs na najlepszego męża w Europie pewnie organizowali... Niemcy. Jednak tak wiele Polek wychodzi za nich za mąż, że oprócz pieniędzy muszą mieć jednak w sobie coś. Bo masówki nie ma w stosunku do Szwajcarów, Włochów, Hiszpanów czy innych nacji, a tutaj tak. Prawie każdy z nas ma krewną lub znajomą, która poślubiła Giermańca, jak mówią Rosjanie.Co więc oprócz pieniędzy sprawia, że Polki ich chcą? Oto jest pytanie!
23 marca 2013 13:03
Romana i najwazniejsze blisko do domu chodzi o granice i coby nie mowic ma potem taka jedna z droga czym sie chwalic prawda?
23 marca 2013 13:25 / 1 osobie podoba się ten post
Wczoraj Babcia załączyła sobie mecz piłki nożnej Niemcy-Kazachstan. Siedziała chwilkę spokojnie, ja coś tam robiłam jeszcze w kuchni. I nagle woła: Aneta, Aneta, patrz , nasi wygrywają ! A ja spokojnie - Jacy "nasi" Niemcy nie są moi. Ja Polka jestem. Babcia na to - O rzeczywiście, zapomniałam .
23 marca 2013 13:55
romana

Ten konkurs na najlepszego męża w Europie pewnie organizowali... Niemcy. Jednak tak wiele Polek wychodzi za nich za mąż, że oprócz pieniędzy muszą mieć jednak w sobie coś. Bo masówki nie ma w stosunku do Szwajcarów, Włochów, Hiszpanów czy innych nacji, a tutaj tak. Prawie każdy z nas ma krewną lub znajomą, która poślubiła Giermańca, jak mówią Rosjanie.Co więc oprócz pieniędzy sprawia, że Polki ich chcą? Oto jest pytanie!

Mam kilka kolezanek, ktore hajtnely sie z Niemcami, i wiem, ze akurat w tych przypadkach, kasa nie wchodzila w gre, nie sa zamozni, pewnie, komfort zycia maja o wiele wyzszy od przecietnej rodziny w Polsce, ale tez ciezko pracuja, maja dzieci. Wiem, ze ich niemieccy mezowie, woleli by ich Polskie zony nie pracowaly, czesto to slyszalam, ale one Polskie kobity, twardo szoruja do roboty twierdzac, ze z jednej pensji wiele trzeba sobie odmowic, np wczasy w Polsce raz w roku(drogie sa!). 

23 marca 2013 14:06
Dzien dobry drogim Paniom, klaniam sie z deszczowo-snieznego zakatka Baden- Württembergii. A wczoraj bylo tak pieknie i w sloncu okolo 17 na plusie ....
pewnikiem dla tego glowa mnie cos cmi...

Romana odpisalam :)))

o zjezdzie opiekunek poczytam - bardzo dziekuje :)

Niemca za meza niekoniecznie, ja jestem przytulas, ciagle lasy na pieszczoty i dobre slowo, a takie zimne ryby to nie dla mnie...

23 marca 2013 14:59
Co za dzień, za oknem pochmurno i wietrznie od rana, a moja babcia do rany przyłóż! Wczoraj słońce bajeczne, to i parę razy pokazała fochy lecz dziś anioł w ludzkiej skórze! Oglądamy komedię, której akcja toczy się w Bawarii i dotyczy problemów małżeństwa w średnim wieku i śmiejemy się razem. Ja- senna, najchętniej ucięłabym sobie drzemkę lecz babcia w stanie pełnej gotowości bojowej.
Czy Wasi podopieczni też reagują nietypowo na pogodę?
23 marca 2013 15:22

U mnie jest odwrotnie. Babcia równiutka, bez reakcji na pogodę a u mnie to już tak równiutko nie jest.

Może ona się mną zaopiekuje ;-oooo

23 marca 2013 15:25
Bylebyś nie musiała jej płacic w euro, Mycha...