Na wyjeździe

29 lipca 2012 11:12
A na Mazurach w tej chwili na termometrze 31,8 stopni. Piekarnik.

Upałów życzę tym z Was, które to kochają.
29 lipca 2012 14:07
kasia63 - Ja jak moja fraucia bedzie zyla (no , slaba jest niestety, zycze jej 100 lat a wlasciwie to i wiecej bo teraz zbilza sie do 96 lat ! ) to bede jeszcze cala jesien tutaj - no wiecie pieniazek (chociaz malo mi zostaje po odciagnieciu podatku, oplat, ubezpieczenia - ale juz sie zasiedzialam tutaj ) potrzebny a ze nie wiem na jaka stelle nastepna trafie to siedze tu,
29 lipca 2012 14:30
Balkon jeszcze w cieniu, a termometr pokazuje już 41 stopni. Komu brakuje ciepełka ? Będę pakować i wysyłać. Czy pod Hamburgiem jak zwykle marzycie o słonku? - już podsyłam.

Kaya - dobra stella to skarb, na którego trzeba chuchać i dmuchać.
29 lipca 2012 14:35
kasia63, firma Betreuung? czyli musisz Ty zalozyc w PL dzialalnosc gosp. zeby Cie przyjeli ?

wiem, ze duzo Polek jezdzi na czarno , bo kasa wieksza. OK, mozna na czarno ale mi sie wydaje ze jak ktos chce na pare miesieey tylko pracowac w opiece, a jak dla kogos to "normalna " praca na lata to wtedy Agencja..
29 lipca 2012 14:38
Kaya, dużo tu długowiecznych Niemców, a czytałam, że dziewczynka urodzona w 2000r spokojnie dożyje do setki. Trzeba będzie wtedy zmienić piosenkę urodzinową i zamiast "sto lat" śpiewać 200 albo 300.

Na spacerze niedzielnym byłam, ale smutno tu, bo wszystkie pola ogrodzone, jak nie drutem kolczastym, to naturalnym habaziem prawie wysokości człowieka. Zostaje szosa, czyli zero atrakcji. Na dodatek w nd sklepy nieczynne, więc jak tu się rozerwać...To są te chwile, kiedy człowiek szczerze żałuje, że nie ma prawa jazdy.

Benitka, Ty na północ jedziesz, może k/Hamburga będziesz?

Mamusia, dasz radę, wierzymy w Ciebie! Jakie miasto będzie miało zaszczyt Ciebie gościć?

Giunta, Korsyka fajna, to miejsce urodzin Napoleona. Mają własny język podobny bardziej do włoskiego niż francuskiego i chłopaków, którzy po pracy się w tzw. frateriach czyli grupach zbierają i pięknie śpiewają lokalną muzykę, coby im kultura nie zaginęła. Dużo grup takich powstaje, a jak zawitała jedna do nas do Wrocka ongiś na Brave Festival, to bisowali aż 4 razy.
29 lipca 2012 15:03
Benita, tak tylko minus - malo platna :/
29 lipca 2012 15:08
Kaya - tak,firma wspolpracuje tylko z osobami,które mają dz.gosp. - dzis to juz nie jest problem/1 wizyta w urzędzie/,ksiegowosc tez mi firma prowadzi - o nic sie nie musze martwic poza tym zeby na czas zaplacic podatek i zus.No i spokojna jestem w D -i ja pracując i rodzina zatrudniajac mnie.
29 lipca 2012 15:52
mamusia2, a to Twoja pierwsza stella ??? Nie stresuj sie, najwazniejsze badz mila i delikatna dla frau. ale tez nie daj sie wykorzystywac ! z jaka Agencja jedziesz ?

Romana, ja jestem na poludniu, a wolalabym Berlin, Hamburg, Magdeburg - mam nadzieje ze nastepna (trzecia) stella bedzie tam :)
29 lipca 2012 16:04
A gdzie dokładnie na południu jesteś, Kaya?
29 lipca 2012 16:23
kasia63 , tak wiem dzialanosc gosp. mozna zalozyc szybciutko :)

Teskno mi za domem czesto , za Mamusia !!! :( ale mimo to wiem ze i tak wyjade na nastepna stelle po tej .

U nas zachmurzone lekko niebo, ja najbardziej lubie deszczowe pogody !! Niech leje ile chce :) Tak samo uwielbiam tez snieg:)

Kasia00744, Witaj ! Jesli jestes nowa to powiedz z jaka Agencja jezdzisz ? Czy teraz jestes w domku czy na stelli?

Na prawde nazywasz sie Kasia czy to tylko nick? Bo przypominasz mi znajoma tez opiekunke, tyle ze ona nazywa sie Ela wiec mi nie pasuje ... .

Pozdrawiam Wszystkie :*
29 lipca 2012 16:54
Kaya -a Ty to raczej nie Kaya a Walentynka nick moglas sobie dać:):):):):)
29 lipca 2012 17:09
Ha! Zadzwonił pan kierowca, że mała zmiana planów i bardzo przeprasza, ale powrót będzie z rana koło 9 :) Nie ukrywam, że mnie to ucieszyło bardzo. W Szczecinie będę pewnie po 22 :) Nie wiem, czy jeszcze dzisiaj pojawię się na forum (jutro już na pewno nie). Odezwę się z Polski zaraz po Woodstocku (kolo 5/6 sierpnia). Pozdrawiam cieplutko!
29 lipca 2012 17:27
Na Mazurach koniec upałów. Taka piękna burza !!!
29 lipca 2012 17:48
Hej wszystkim wyjazd o 5 rano,Kaya to moja 4 sztela ale i tak stresik,jestem pierwszą opiekunką,więc muszę przetrzeć szlaki,jadę do Baden-Baden,dam radę,trzymajcie kciuki,pllllliiiis.
29 lipca 2012 17:59
Mamusia, trzymam kciuki i dobre myśli Ci ślę. Będzie dobrze !