Bardzo piękny tort.
Czym posmarowałaś truskawki, że tak pięknie błyszczą ?
Zawsze mam dylemat. Twoje wyglądają przepięknie.
Bardzo piękny tort.
Czym posmarowałaś truskawki, że tak pięknie błyszczą ?
Zawsze mam dylemat. Twoje wyglądają przepięknie.
Dzięki :). Są polane czerwonym Tortengussem:
http://www.ruf.eu/de/produktkategorien/backzutaten/fix-tortenguss-rot
Benito, mam taką blaszkę z rantem, ale bałam się, że mi się biszkopt od niej nie odklei (w tortownicy kładę na spód papier). Nie rwie Ci się ciasto, gdy go wyrzucasz z tej formy? Moja jest dość stara, metalowa :(.
Nigdy jeszcze sie nie odważyłam tego Tortenguus użyć. Przy najbliższej okazji odważę się.
Odważ się :)Trochę podobne do naszej galaretki ,ale trochę tylko, za to zastyga bardzo szybko:)Ja to tak robiłam ,że do garczka dawałam troszke wody,tak ok 3/4 szklanki ,rozmiesząłm tego Tortengusa i na malutkim gazie/prądzie/ mieszając grzałam ale zeby sie nie zagotowało i takie gorace na ciasto-najczesciej na biszkopt z owocami i do lodóki ,za godzinke było zastygnięte na amen:)
a kiedy bedziesz robic to wpadne:)
Wyciągam ;).
Chciałam zacytować a udało mi się polubić :lol2: Miałam do powiedzenia tylko,że fajny,nowy avatar widzę.
Nigdy jeszcze sie nie odważyłam tego Tortenguus użyć. Przy najbliższej okazji odważę się.
Salazar-Piekny !!!
Zjadłabym kawałek... :bujawoblokach:
Jeśli kiedyś zawitasz do Monachium, to myślę, że da się zrobić ;) :)!
OO, to będę szukała sobie pracy w Monachium skoro mogę liczyć na takie pyszności :-) w zamian będą wydziwiała z naleśnikami oraz pierogami z przeróżnymi farszami. Lubie je robić bo mnie to uspokaja.
Wchodzę w to :D!
Z naleśnikami problemów nie mam, ale pierogi to nie moja bajka, a jeść lubię.. W domu kupuję gotowce w warzywniaku, są bardzo dobre i płacę jak za zboże ;).