Widzisz margolciu a tak nie wiele trzeba trochę życzliwości i już jest ok.Tobie tez życzę dobrej spokojnej Stelli.Takiej,żebyś napisała "żyć sie chce".
Widzisz margolciu a tak nie wiele trzeba trochę życzliwości i już jest ok.Tobie tez życzę dobrej spokojnej Stelli.Takiej,żebyś napisała "żyć sie chce".
Pierwszy raz nie maltretuje kalendarza nie wpisuje nie planuje i nie zanm daty aktualnej patrze w doł lapka i wiem,że dzisiaj 23 kwietnia.Nie miałam nigdy ciezkiej szteli fizycznie, ale to myslenie,przewidywanie za dwie osoby męczyło mnie jednak bardzo.
Mleczko ja marze o takiej szteli, myslisz, ze nie chcialabym choc raz napisac na forum - mam, trafilam na fajnych milych ludzi? Ta praca to loteria, rozni ludzie, rozne choroby. Ja preferuje ciezka prace na szteli, niech mi nawet pot po dupie splywa od rana do nocy, ale za odpowiednia place i pod warunkiem, ze noc mam spokojnie przespana. Tu gdzie jestem, corka pdp w swej chciwosci podala, ze noce babcia spi, wstaje o 8, telewizor do dyspozycji. A na miejscu rzeczywistosc okazala sie szara, wiec wzielam sie pod boki i powiedzialam dosc. Mam prawo wypowiedziec umowe z rodzina, jesli okaze sie na miejscu ze nic sie nie zgadza, bez podawania przyczyny i natychmiastowo. Przedemna juz byla jedna dziewczyna, pojechala do domu(wkurzona) przed terminem. Ja twarda jestem, ale po kilku pierwszych dniach tez chcialam rzucic ta prace, powiedzialam jasno corce, ze jade jesli nic sie nie zmieni, ze sklamala w profilu pdp.
Ale co tam! Piszcie gdzie w tym roku spedzacie, czy macie zamiar spedzic URLOP !!!
Ja tez mam w planach pare dni nad Baltykiem, lubie jezdzic nad nasze morze, zawsze zabieram swoja matulke, coby sobie jodu powdychala i koniecznie wnuki. Ale mnie sie marzy Chorwacja, moze nie akurat w sezonie, bo chyba nie dam rady sie wyrobic, ale moze krotko po, koniec sierpnia, poczatek wrzesnia. Emi jak Ty to robisz, ze w DE wypoczywasz?! U mnie jak nie sranie to szczanie, albo podaj to zrob to, tak cały dzien. Blok, jednym slowem kolchoz, ani wyjsc zapalic na balkon, bo to jakies stasikowe towarzystwo wokolo, tylko zerkaja jakbym na plecach napisane miala " Deutsche gegner"
Kasiu a jak Ty masz daleko do morza! Moze u Ciebie by my sie zakotwiczyli? Chyba ze masz juz place zajete?
1,5km.Trochę mam i trochę nie mam ,zalezy w jakim terminie bys chciała.Zadzwoń do mnie po majowym wekendzie,pogadamy ,domowy 0048/94/7165537.Do domu zjeżdżam 1maja ,ale mam gości od razu wiec nie będe miaal spokojnego kąta:)
Kika-uciekł ci link do bloga -zdążylam otworzyc i poczytac......Mniej więcej tak samo z moja ciotka było ,tylko diagnoza była duzo później....
mleczko47 to były sztele ciężkie fizycznie. zmęczenie psychiczne powoduje również ogromne spustoszenie w organiźmie od strony fizycznej.
korzystaj z daru losu :))))
1,5km.Trochę mam i trochę nie mam ,zalezy w jakim terminie bys chciała.Zadzwoń do mnie po majowym wekendzie,pogadamy ,domowy 0048/94/7165537.Do domu zjeżdżam 1maja ,ale mam gości od razu wiec nie będe miaal spokojnego kąta:)
Kika-uciekł ci link do bloga -zdążylam otworzyc i poczytac......Mniej więcej tak samo z moja ciotka było ,tylko diagnoza była duzo później....
Ja tez mam w planach pare dni nad Baltykiem, lubie jezdzic nad nasze morze, zawsze zabieram swoja matulke, coby sobie jodu powdychala i koniecznie wnuki. Ale mnie sie marzy Chorwacja, moze nie akurat w sezonie, bo chyba nie dam rady sie wyrobic, ale moze krotko po, koniec sierpnia, poczatek wrzesnia. Emi jak Ty to robisz, ze w DE wypoczywasz?! U mnie jak nie sranie to szczanie, albo podaj to zrob to, tak cały dzien. Blok, jednym slowem kolchoz, ani wyjsc zapalic na balkon, bo to jakies stasikowe towarzystwo wokolo, tylko zerkaja jakbym na plecach napisane miala " Deutsche gegner"
Kasiu a jak Ty masz daleko do morza! Moze u Ciebie by my sie zakotwiczyli? Chyba ze masz juz place zajete?
Dotarlam Kasienko do Forum Opiekunow AL... podaje link...
http://www.alzheimer-opiekuni.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=18&start=50
Warto przeczytac co dzieje sie na polskim opiekunkowie... piszacymi sa wlasciwie wylacznie najblizsi...