Co wozicie z Niemiec do Polski?

04 czerwca 2024 14:35 / 1 osobie podoba się ten post
Ja zawsze proszek do praniam, płyn do płukania, do naczyń. uważam że mają lepsze środki. 
04 czerwca 2024 14:50 / 2 osobom podoba się ten post
Wracając z Niemiec zabieram trochę słodyczy ale nie dużo bo już nie mam małych wnuków a tym bardziej dzieci i trochę kawy no i żele pod prysznic i czasem jak się coś trafi z ciuchów w promocji.W Polsce wszystko jest i są też niemieckie produkty więc nie ma sensu dzwigać tym bardziej że za nadbagaż w busie czasami trzeba dopłacić
04 czerwca 2024 15:04 / 3 osobom podoba się ten post
Słodyczy nie zabieram. Milkę mogę kupić w tej cenie i w kraju i to żadna podróba. W kraju też mamy dobre słodycze. Tylko pochodzić po sklepach
04 czerwca 2024 22:18 / 3 osobom podoba się ten post
Niewiele kupuję. Najczęściej coś z ciuchów i prawie zawsze buty .
Proszki,płyny czy inne środki do prania są na pewno lepsze niż nasze. Ale i tak nie ciągam,bo mi się nie chce dźwigać dodatkowego bagażu. Dawno temu przekonałam się ,że moje ubrania,pościel czy ręczniki,są tak samo czyste wyprane w Persilach,Arielach jak w tych tanich proszkach czy płynach. Kupuję zawsze Vanish w sprayu,bo w Niemczech tańszy,a u nas raz jest,raz nie ma. Płynów do plukania nie kupuję,w domu też używam tylko takiego dla dzieci,po Lenorach i innych Softlanach wszystko mnie swędzi. Kupuję jeszcze przyprawy u Turka,a w supermarketach chutney'e i różne musztardy,takie w małych słoiczkach,do serów.
05 czerwca 2024 08:33 / 3 osobom podoba się ten post
Kawę w ziarnach, wychodzi taniej niż w PL. Od lat kupuję. 
05 czerwca 2024 16:23 / 3 osobom podoba się ten post
proszek, kawa, przyprawy
05 czerwca 2024 18:05 / 3 osobom podoba się ten post
Ja bardzo lubię takie cukierki rum Jamajka i Jin w Niemczech kosztują ok. 3,30, ostatnio jak byłam to kupiłam parę paczek.Gdy przyjechałam do domu i byłam u rodziny w Bytomiu to dałam im w prezencie a oni mówią że u nich w Bytomiu są takie cukierki, nie chciałam im wierzyć i kazałam kupić i faktycznie kupili i za paczkę tylko 9 zł. Gdy przeliczyłam te euro na złotówki to w Bytomiu kosztują o wiele mniej. W mojej miejscowości jednak ich nie kupiłam.Jak jadę do Bytomia to proszę ich aby mi kupili 
05 czerwca 2024 18:06 / 3 osobom podoba się ten post
05 czerwca 2024 18:07 / 2 osobom podoba się ten post
Te z rumem bardziej mi smakują niż z Jinem
07 czerwca 2024 20:10 / 1 osobie podoba się ten post
Czasami wysyłam paczkę busikiem do domu. Lubię niemiecką chemię i obowiązkowo kupuję słodycze z niemiec dla rodziny. Sama też czasami zjem bo trudno się oprzeć Kawa z niemiec też dobra.
07 czerwca 2024 20:12 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Słodyczy nie zabieram. Milkę mogę kupić w tej cenie i w kraju i to żadna podróba. W kraju też mamy dobre słodycze. Tylko pochodzić po sklepach

W Niemczech jest dużo tych samych słodyczy co u nas ale te niemieckie smakują lepiej. Albo sobie to wmówiłam albo tak odbieram te smaki. Moja rodzina też woli te niemieckie
09 czerwca 2024 23:24
ja też słodycze. nie odmówię żądnych, ale wg mnie niemieckie lepsze