Ja nie wiem czy to taki kaprys rodziny, czy moze ta "włascicielka " firmy boi sie konkurencji w postaci zadbanych opiekunek, bo ona mi powiedziała, ze ze wszystkimi podopiecznymi, jest w bardzo wielkiej przyjazni, sa dla niej jak wielka rodzina.
Ja nie wiem czy to taki kaprys rodziny, czy moze ta "włascicielka " firmy boi sie konkurencji w postaci zadbanych opiekunek, bo ona mi powiedziała, ze ze wszystkimi podopiecznymi, jest w bardzo wielkiej przyjazni, sa dla niej jak wielka rodzina.
Tyle masz tych plusików a jeszcze "czkające" posty walisz.....a masz , nie będę Ci żałować -:)))......A w temacie : kto wie ,czy dziewczyny nie mają racji .....podobno burdel--- mamy też bywają w wielkiej przyjażni ze swoimi "dziewczynkami " -:))))))
Arabrab, przepraszam Cie bardzo, ale dlaczego czkajace? Mysliz, ze ja rano wstaje z zaropiałymi slepiami i pedze do lapka, liczyc ile plusów mi przybyło? Cisnie mi sie, ze kazdy sądzi po sobie, ale mysle, ze Ty jednak nie z tych.......
A znajomy szukać nie umie? Moderator
No już sama na pewno wiesz, co jest dla Ciebie najlepsze i na pewno też wiesz, że nie wszędzie, a właściwie rzadko kiedy rodziny wymagają funkcjonowania 24/7.
A znajomy szukać nie umie? Moderator
Czytam to forum i zaczęłam się zastanawiać czy aby pensja, na którą przystanęłam w firmie, nie jest aby za niska. Wiem, że zawsze mają najwięcej do powiedzenia ci, którzy najmniej umieją. Chciałam po prostu zapytać ile dostaje opiekunka 'na start' ? Młoda, bez jakiegoś medycznego doświadczenia-tylko długo przy rodzicach i dwa lata przy osobie z głęboką depresją, oraz językiem komunikatywnym.
Pozdrawiam
Nie wiem czy ten temat się już nie pojawił, ale w związku z tym, że nie znalazłam, to zakładam :)
He,he Margolcia,a Ty pewna jesteś ,że do agencji opiekunek dzwoniłaś? hi,hi
ja wlasnie wystartowalam- zero doswiadczenia, jezyk komunikatywny wg panieniek z firmy. mam 1100 euro. oczywiscie plus zwrot za dojazd.
No widzisz, a ja na start miałam 900€ minus składki na ubezpieczenie chorobowe i dodatkowe ubezpieczenie za granicą... A później zaczęłam czytać forum i uznałam że chyba coś jest 'nie halo' .
A i po nowym roku dostałam podwyżkę 20€ brutto, która wynikała z podniesienia się minimalnej krajowej..
no ja napisalam to co mam na reke. zadne skladki, dojazdy itd. mnie nie obchodza- tym zajmuje sie firma. jak bede miec wieksze doswiadczenie i lepszy niemiecki ( a jak wytrzymam tu 2 miechy , to bede miec) to bede sie upominac o wiecej ;)
No na pewno język się poprawi, zawsze kontakt z 'żywym' jest inny niż z książką;)
A z kim wyjechałaś?
ja wlasnie wystartowalam- zero doswiadczenia, jezyk komunikatywny wg panieniek z firmy. mam 1100 euro. oczywiscie plus zwrot za dojazd.
Debiutantko, badz z nami na forum, odzywaj sie i mam nadzieje, ze po powrocie z pierwszej szteli zmienisz nicka na "doswiadczona w bojach z pdp", ha ha ha . Powodzenia!