Witam. Muszę wrócić do Polski na 2 tygodnie, dzwoniłem do firmy. Szukają zastępstwa.
Witam. Muszę wrócić do Polski na 2 tygodnie, dzwoniłem do firmy. Szukają zastępstwa.
Oj,Edwardzie,królu nasz:)Dymu narobiłeś, a tymczasem to żadne wypowiedzenie tylko całkiem inna bajka:)W razie W trzeba jasno i przejrzyście pisac w czym problem:)Obyś pozałatwiał swoje sprawy pomyślnie i wrócił szybko do pracy:)Powodzenia:)
mam pytanie jak w umowie zleceniu jest okres wypowiedzenia 30 dni na pismie.To od momentu wypowiedzenia mam jeszcze siedziec nawet do 30 dni az mi znajda zmienniczke?Bo co innego jak w domu w Polsce jestem to na spokojnie moge sobie wypowiedziec.a co innego na zleceniu w Niemczech.Czy podpisac taka umowe?prosze o rzetelne info!
no wlasnie 30 dni to dlugo taki okres wypowiedzenia.Ale jesli nie chce wypowiadac wspolpracy firmie tylko to miejsce na ktore bym pojechala to tez taki okres wypowiedzenia czy cos innego mnei trzyma.Czyjesli firma nie znajdzie zmeinniczki to tez 30 dni musze siedziec nawet i czekac?
dzieki za odpowiedz! bardzo mi to objasnialas bo co innego w polsce wypowieddzenie na miejscu a co innego na delegacja,masz racje!ja na razie zastanawiam sie czy podpisac taka umowe bo dotad mialam tylko dwa tyg wypowiedzenia.I boje sie musze dac juz odpowiedz,miejsce tez nie wiem czy takie dobre bedzie jak mowia...hm
mam nie mały problem , miałam na zlecenie jechac 19,01.2021 ale z przyczyn ode mnie niezależnych musiałam zrezygnowac i odmówiłam zlecenie wyjazdu a firma na to , że ukara mnie karą pienieżną w wysokości 5 tysiecy zł. Wysłałam rozwiązanie umowy o pracy, okres rozwiązania umowy jest 14 dni ,co dalej mam zrobić?
mam nie mały problem , miałam na zlecenie jechac 19,01.2021 ale z przyczyn ode mnie niezależnych musiałam zrezygnowac i odmówiłam zlecenie wyjazdu a firma na to , że ukara mnie karą pienieżną w wysokości 5 tysiecy zł. Wysłałam rozwiązanie umowy o pracy, okres rozwiązania umowy jest 14 dni ,co dalej mam zrobić?