Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

04 maja 2016 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
Dorka

a ja Wam  GOLABKOW narobie kochanienkieysciutko i samo chude miesko samo mielone w domku  pychotka duyzo smazonej cebluki w farszu moj maz mowi ze sa lepsze jak u Mamy chco mam w <Restauracji gotowALA:przytul aniola:

fajnie, że do Nas dołączyłaś  chodzi o pizownie*
04 maja 2016 20:40
a bta ucierkja ja spacius musius in dajus wszstkus zebys skonczalus dnius
04 maja 2016 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Pierogi... moje ulubione jedzonko...
Jakie farsze robisz tu, w de. Podpowiedz. Tylko maszynki do mięsa nie mam, ale już praskę do ziemniaków mam.
Ja Ci napiekę za to ciast, ale bez kremu chciej, dobrze ?
I chlebki. Ten orkiszowy nie doczekał sie wystygniecia w całości. Musiałam spróbować, no musialam. Jejku, ale pyszny...zs słonecznikiem i siemieniem lnianym i posypany sezamem....pycha!
Dobrze, że został na dole, a ja juz do rana na górze będę.

Benitko, narobiłaś mi smaka na chlebek.
Może upiekę jutro
04 maja 2016 20:44 / 4 osobom podoba się ten post
Benita

Pierogi... moje ulubione jedzonko...
Jakie farsze robisz tu, w de. Podpowiedz. Tylko maszynki do mięsa nie mam, ale już praskę do ziemniaków mam.
Ja Ci napiekę za to ciast, ale bez kremu chciej, dobrze ?
I chlebki. Ten orkiszowy nie doczekał sie wystygniecia w całości. Musiałam spróbować, no musialam. Jejku, ale pyszny...zs słonecznikiem i siemieniem lnianym i posypany sezamem....pycha!
Dobrze, że został na dole, a ja juz do rana na górze będę.

Ja ciasta nie chce z kremem. Kruche lubie,z owocami.Ale najbardziej chlebka lakne ;) 

farsze robie rozne,zalezy co mam w tutaj pod reka. Wczoraj z soczewica z puszki i miesem mielonym. Surowym na dodatek ;) Ale przyprawialm na ostro i gitara. Poza tym z lososiem sa pyszne,losos z twarogiem i koperkiem do smaku i dac skorki cytrynowej otartej polecam. Lososia widelcem dobrze sie szarpie,wcale mielic nie trzeba. Robilam tez z ziemniakami i kapusta kiszona nawet dobre wyszly,nie powiem. Kasza gryczana z boczkiem wedzonym w kosteczke plus grzyby suszone,ale mozna zastapic mrozonymi,w Aldim sa. Z serem mozarella ,tartym plus szpinak ale liscie,mrozony nie nadaje sie,wycieka. Improwizuje na biezaco  Fajnie smakuja tez na slodko. Z truskawkami ale dodac troche imbiru swiezego,jak kto lubi warto. A jak z wisniami to gorzkiej czekolady troche. Bardzo dobre sa,naprawde ;)
05 maja 2016 07:01 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ja ciasta nie chce z kremem. Kruche lubie,z owocami.Ale najbardziej chlebka lakne ;) 

farsze robie rozne,zalezy co mam w tutaj pod reka. Wczoraj z soczewica z puszki i miesem mielonym. Surowym na dodatek ;) Ale przyprawialm na ostro i gitara. Poza tym z lososiem sa pyszne,losos z twarogiem i koperkiem do smaku i dac skorki cytrynowej otartej polecam. Lososia widelcem dobrze sie szarpie,wcale mielic nie trzeba. Robilam tez z ziemniakami i kapusta kiszona:-) nawet dobre wyszly,nie powiem. Kasza gryczana z boczkiem wedzonym w kosteczke plus grzyby suszone,ale mozna zastapic mrozonymi,w Aldim sa. Z serem mozarella ,tartym plus szpinak ale liscie,mrozony nie nadaje sie,wycieka. Improwizuje na biezaco :-) Fajnie smakuja tez na slodko. Z truskawkami ale dodac troche imbiru swiezego,jak kto lubi warto. A jak z wisniami to gorzkiej czekolady troche. Bardzo dobre sa,naprawde ;)

Wczoraj internet sie zbuntował i współpracować nie chciał, a ruter stoi na dole przy sypialni Pdp, więc dałam na luz.
Fioletowa, zapraszam dzisiaj na 15 do mnie. Będzie kruche z rabarbarem i bezową pianką. Staram się za każdym razem tutaj inne ciasto piec, ale ostatnio własnie takie wyszło taaaaakie dobre, że dzisiaj powtarzam. 
Kruche robię na mące orkiszowej, pod rabarbar trochę migdałów mielonych, na rabarbar pianę ubitą na bezę i na to starkowane ciasto kruche. Poezja...
 
05 maja 2016 07:03 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Benitko, narobiłaś mi smaka na chlebek.
Może upiekę jutro :gotowanie:

Uważaj ...
Ja chyba chlebki piec przestanę, bo jak wyjmuję taki pachnący, gorący - to oprzeć sie nie mogę i zjadam więcej, niż powinnam. 
Ostatno fazę mam na chlebki, a to gryczany, a to orkiszowy - wszystkie takie pyszne ....
05 maja 2016 07:06 / 2 osobom podoba się ten post
Dorka

a ja Wam  GOLABKOW narobie kochanienkieysciutko i samo chude miesko samo mielone w domku  pychotka duyzo smazonej cebluki w farszu moj maz mowi ze sa lepsze jak u Mamy chco mam w <Restauracji gotowALA:przytul aniola:

Dorka, trzymam za słowo. Lubię bardzo gołąbki, a robiłam ... JEDEN raz w życiu. Wprawy nie mam. Obiecaj, że zrobisz caaały gar. 
Marzy mi sie właśnie takie chude mięsko, w domu mielone. Przecież to dietetyczne danie ...
05 maja 2016 07:07 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Uważaj ...
Ja chyba chlebki piec przestanę, bo jak wyjmuję taki pachnący, gorący - to oprzeć sie nie mogę i zjadam więcej, niż powinnam. 
Ostatno fazę mam na chlebki, a to gryczany, a to orkiszowy - wszystkie takie pyszne ....

Ach, apetyt mam na Twój chlebek, tylko czy czas będę miała?.
Benitko jak cały zjem , to zjem czym tu się martwic? szczupła jestem mogę jeśc ile weidzie,,, ha, haa
pyszności,,,,,,idę śniadanko sobie zrobic
05 maja 2016 07:14 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Ach, apetyt mam na Twój chlebek, tylko czy czas będę miała?.
Benitko jak cały zjem , to zjem czym tu się martwic? szczupła jestem mogę jeśc ile weidzie,,, ha, haa:gotowanie:
pyszności,,,,,,idę śniadanko sobie zrobic:-)

Szczęściara...
Kiedyś przez kilka miesięcy w domu piekłam chleby na zakwasie. Przestałam, bo były tak pyszne, że moje łakomstwo zwyciężało.
Ja generalnie chleba nie jadam. Muszę uważać zawsze na to, co i ile jem.
Tutaj piekę malutkie chlebki, ze szklanki mąki, starcza mi na tydzień. Jak wystygnie kroję na maszynie na cieniutkie kromeczki i zamrażam. Racjonuję sama sobie. Wczoraj poleciałam i zjadłam 1/3 chlebka. No nie mogłam się oprzeć...
05 maja 2016 07:28 / 3 osobom podoba się ten post
Benita

Szczęściara...
Kiedyś przez kilka miesięcy w domu piekłam chleby na zakwasie. Przestałam, bo były tak pyszne, że moje łakomstwo zwyciężało.
Ja generalnie chleba nie jadam. Muszę uważać zawsze na to, co i ile jem.
Tutaj piekę malutkie chlebki, ze szklanki mąki, starcza mi na tydzień. Jak wystygnie kroję na maszynie na cieniutkie kromeczki i zamrażam. Racjonuję sama sobie. Wczoraj poleciałam i zjadłam 1/3 chlebka. No nie mogłam się oprzeć...

Łakomczuszek.Upiekłam z mąki gryczanej.I jakoś wytrzymuję w ogóle bez chleba.Luuuzy są tu i tam.
-3
05 maja 2016 07:46 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Łakomczuszek.Upiekłam z mąki gryczanej.I jakoś wytrzymuję w ogóle bez chleba.Luuuzy są tu i tam.
-3

Nie piekłam jeszcze chleba z mąki gryczanej, ale muszę spróbować.
05 maja 2016 07:51
tina 100%

Nie piekłam jeszcze chleba z mąki gryczanej, ale muszę spróbować.

Ja mam dzisiaj na obiad grochówke. Z chlebem jem , z chlebem. Nie mogę żyć bez chleba. Ale ograniczam  (staram sie ograniczyć).
05 maja 2016 07:54
mleczkovoll40

Ja mam dzisiaj na obiad grochówke. Z chlebem jem , z chlebem. Nie mogę żyć bez chleba. Ale ograniczam  (staram sie ograniczyć).

Ja znowu jem chleba mało, do zup w ogóle- u mojej długoletniej pdp się tak przyzwyczaiłam i nawyk mi się utrwalił i spodobał :)
05 maja 2016 07:57 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Łakomczuszek.Upiekłam z mąki gryczanej.I jakoś wytrzymuję w ogóle bez chleba.Luuuzy są tu i tam.
-3

Brawo Ty !!!!
05 maja 2016 07:58 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Dorka, trzymam za słowo. Lubię bardzo gołąbki, a robiłam ... JEDEN raz w życiu. Wprawy nie mam. Obiecaj, że zrobisz caaały gar. 
Marzy mi sie właśnie takie chude mięsko, w domu mielone. Przecież to dietetyczne danie ...

Dawaj do mnie w czerwcu na maly urlopüik to narobie hahah