10 lutego 2016 22:10 / 1 osobie podoba się ten post
u mnie dzis byla zupa jarzynowa ale jutro swieto!!!! udziec z indyka, kluski i brokuly. Wszystko dlatego, ze przez najblizsze 5 tygodni gotuje dla Andy, bo pracuje pare domow dalej od mego miszkania. Ja mam zajecie , a babcia sobie dobrze poje
Kotlet schabowy z karkówki z ziemniaczkami z koperkiem i kalarepka w sosie śmietanowym.
Gotowanie pod dyktando babci - totalna porażka , dzisiaj chociaż jakos normalnie .
11 lutego 2016 11:32 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj trzeci dzień jadła będę mój barszcz ukraiński - nikt z Was się nie zjawił i sama muszę zjeść.
Za to już upiekłam dwie blachy kokosanek i dwie blachy ciasteczek orzechowych. Pdp stoi przy blachach ciastek i próbuje. Obiadu nie chce. Ciekawe czemu ???
11 lutego 2016 11:40 / 2 osobom podoba się ten post
Takie niby puree.Marchewka,ziemniaki i cebula ugotowana na rosołku, prawie do wygotowania,ugniecione to z odrobiną masła + gałka muszkatułowa i pieprz czarny , no i natka pietruszki. Do tego, no własnie. Chyba będzie upieczone piersiątko..Świeży soczek do popicia.
zalazar, kochana.....u mnie nie ma przepisów .....robię wszystko jak leci...przeczytam co nie co, a robię po swojemu, rzadko też powtarzam to samo lubie rózne smaki..... Jesli chcesz np. mieć dobry barszcz....to najlepiej ukisić buraki..... Obrać , pokroić w plastery do dużego słoja zalać przegotowaną wodą dodać liść laurowy , ziele angielskie,i kilka zabków czosnku to tego skórkę z chleba żytniego postawić w ciepłym miejscu na trzy dni i gotowe. Do picia można rozcieńczyć wodą, dodać sól i przyprawy.........no i dodawać do barszczu.
trochę z innej beczki....... swieże pieczarki pokroić na grubsze plastry.........patelnię rozgrzać, trochę tłuszczu .....wrzucić i potrząsać patenią......aż się lekko zarumienią......bez soli tylko są chupiące i bardzo smaczne....... oczywiście potem można je dodawać do sosu, czy zupy itd.....
Aneriku, dziękuję :). Nie chodzi mi o przepis na normalny barszcz, a na ten z kiszonymi ogórkami :). I nie tak konkretnie: tyle i tyle tego i tego (aż tak zielona kulinarnie nie jestem ;)), ale tak ogólnie, ciekawa jestem, co w tej zupie pływa obok ogórków i czy dajesz do niej zakwas czy ogórki robią za środek zakwaszający, czy dajesz śmietanę?
Pieczarki robię podobnie, tylko ja najpierw je dość mocno spiekam na gorącej patelni bez tłuszczu, a jak już są fajnie zbrązowiałe to dopiero daję masło, solę, pieprzę, pożeram :D. I kroję grubo, bo w ogóle nie lubię zbyt rozdrobnionego jedzenia.
Marta (Usunięty)
11 lutego 2016 13:34
Nie ma ochoty na gotowanie,będzie pizza na telefon.
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania witryny (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę). Klikając w ustawienia dowiesz się więcej lub zmienisz preferencje urządzenia, z którego korzystasz. Szczegółowe informacje znajdziesz również w naszej polityce prywatności.
Pliki cookies w Opiekunki24.pl
Dostosuj zachowanie naszej strony do własnych preferencji
Wymagane
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Reklama
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Personalizacja
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Analityka
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.