Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

04 października 2016 10:39 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie miala byc zupa odgrzewana ale zmienilam zdanie. Robie nalesniki z kapusta i grzybami,bo nie mam natchnienia na lepienie pierogow(chyba za malo sie wsciekam ) A ja zjem sam farsz bo lubie i juz! I straszie za mna "chodzi" ten smak;))))
04 października 2016 10:44 / 4 osobom podoba się ten post
A ja na szybko jajko sadzone szpinak,kartofelki,dzisiaj jest pani co sprząta wiec nie będę się kręciła,no bo gdzieee!!! na myte
04 października 2016 13:12 / 4 osobom podoba się ten post
Sznycelki z piersi kurczaka,domowe fryty, surówki :z marchewki i kapusty z koperkiem.
Jutro to samo bo Pdp bardzo obiadek smakowal i poprosiły powtórkę.
04 października 2016 13:15 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48

Sznycelki z piersi kurczaka,domowe fryty, surówki :z marchewki i kapusty z koperkiem.
Jutro to samo bo Pdp bardzo obiadek smakowal i poprosiły powtórkę.

Długo śpisz:), ciasto zdążysz upiec i taki obiad:) robot nie kobieta
04 października 2016 13:15 / 5 osobom podoba się ten post
Czas do kuchni..haaa..MM wraca o 14 z pracy..
Dzisiaj kuchnia serwuje: watróbka z kurczaka z patelni, puree ziemniaczane, cebulka przysmażona na złoto, herbatka owocowa..
Pieseł dostanie watróbkę ugotowaną bez przypraw..
04 października 2016 13:11 / 7 osobom podoba się ten post
basiaim

Nie pomogę.
Szpinak mogę jeść sam, bez dodatków :-) 

Ja polecam szpinak z podsmażana cebulką, czosnkiem, serem feta i oliwkami.
Dodatkowo odrobina masła, śmietanki i przyprawy  (pieprz ziołowy, szczypta soli).
Można podać z makaronem lub ziemniakami. 
04 października 2016 13:20 / 1 osobie podoba się ten post
Pomidorowa z makaronem. Znowu nudle, ale pdp tak trochę jakby lepiej je właśnie potrawy kluskowate
04 października 2016 13:22 / 4 osobom podoba się ten post
Pdp zupa pomidorowa z makaronem i wkładka z udka.budyn wiśniowy z wisienkami.Ja się torturuję od wczoraj na diecie norweskiej.obiad był z 1 jajka ugotowanego, pomidor , ogórek, do wieczora woda, kawa i grejfrut.dam radę 2 tyg.już to przerabiałam parę lat wstecz.
04 października 2016 13:33 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Długo śpisz:), ciasto zdążysz upiec i taki obiad:) robot nie kobieta:brawo1:

Michasiu najważniejsza jest dobra organizacja ,(jakie ciasto ?dzisiaj?)
Pospalam, to prawda do 10:15,dlatego później mam dużo energii.
Zaproponowałam Pdp że od listopada będziemy jeść śniadania o 9,bo o 8 jest jeszcze ciemno:)
04 października 2016 13:45 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Michasiu najważniejsza jest dobra organizacja ,(jakie ciasto ?dzisiaj?)
Pospalam, to prawda do 10:15,dlatego później mam dużo energii.
Zaproponowałam Pdp że od listopada będziemy jeść śniadania o 9,bo o 8 jest jeszcze ciemno:)

no to praktycznie 2 godz. później  ......bo w międzyczasie zmiana czasu.
04 października 2016 13:46 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Michasiu najważniejsza jest dobra organizacja ,(jakie ciasto ?dzisiaj?)
Pospalam, to prawda do 10:15,dlatego później mam dużo energii.
Zaproponowałam Pdp że od listopada będziemy jeść śniadania o 9,bo o 8 jest jeszcze ciemno:)

Dzisiaj mam jeszcze kawałek wieńca frankfurdziego /spory kawałek/ ja popatrzę:) jutro .K. Seniora a w czwartek mój sernik:)
04 października 2016 14:28 / 2 osobom podoba się ten post
Pomoc forum2

Ja polecam szpinak z podsmażana cebulką, czosnkiem, serem feta i oliwkami.
Dodatkowo odrobina masła, śmietanki i przyprawy  (pieprz ziołowy, szczypta soli).
Można podać z makaronem lub ziemniakami. 

A wiesz, że ja polubiłam szpinak dopiero w DE?
To co serwowała babcia jak byłam mała brzydziło mnie...dostałam szpinakowstrętu,
dopiero w DE nauczyłam się go tak przyrządzać , że teraz to moje ulubione danie..
04 października 2016 14:47 / 2 osobom podoba się ten post
Pomoc forum2

Ja polecam szpinak z podsmażana cebulką, czosnkiem, serem feta i oliwkami.
Dodatkowo odrobina masła, śmietanki i przyprawy  (pieprz ziołowy, szczypta soli).
Można podać z makaronem lub ziemniakami. 

Takiej wersji szpinaku nie znałam,ale na pewno zrobię. Do tej pory szpinak robiłam z czosnkiem i odrobią słodkiej smietany,oczywiście sól i pieprz ,wszystko mieszlałam z ugotowanym makaronem,parmezan do posypania. 
04 października 2016 14:52 / 1 osobie podoba się ten post
Zurek po naszemu i placki ziemniaczane z musem jabłkowym.
04 października 2016 15:01 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Takiej wersji szpinaku nie znałam,ale na pewno zrobię. Do tej pory szpinak robiłam z czosnkiem i odrobią słodkiej smietany,oczywiście sól i pieprz ,wszystko mieszlałam z ugotowanym makaronem,parmezan do posypania. 

Pyszny jest też wymieszany  z naleśnikami pokrojonymi w paseczki..tak jedliśmy pod Stuttgartem w Neckartenzlingen..