Wypieki #2

05 listopada 2016 20:12 / 4 osobom podoba się ten post
Boshe, zabieram się stąd.
05 listopada 2016 20:17 / 3 osobom podoba się ten post
Ellax2

Boshe, zabieram się stąd. :sciana:

Też niepotrzebnie tu wlazłam 
05 listopada 2016 21:09 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Ja to celowo robię "cytuj", żeby dokładnie sobie takie cóś obejrzeć i ślinkę oblizac:-)))

jutro jeszcze Ci jeszcze wrzucę serniczek na ślinkę ostatnie ciasto w tym turnusie, a pózniej chyba długo długo nic bo moje ludzie nie ciastowe
05 listopada 2016 21:10 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

Dzisiejsze szybkie muffiny z jagodami :)

05 listopada 2016 21:15 / 3 osobom podoba się ten post
michasia

:brawo1::brawo1:

Dzięki Michasiu, muffiny sa proste jak konstrukcja cepa, a te chyba długo zachowują świeżość.. Oczywiście nie zdążę tego sprawdzić, bo zostaną szybko pożarte ;).
06 listopada 2016 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Dzięki Michasiu, muffiny sa proste jak konstrukcja cepa, a te chyba długo zachowują świeżość.. Oczywiście nie zdążę tego sprawdzić, bo zostaną szybko pożarte ;).

Salazar muffiny piękne, proszę napisz przepis ,jak wrócę do pracy to upiekę.
06 listopada 2016 15:20 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Salazar muffiny piękne, proszę napisz przepis ,jak wrócę do pracy to upiekę.

A ja zaniosę przepis na drugą stronę ulicy ))
06 listopada 2016 15:23
Knorr

A ja zaniosę przepis na drugą stronę ulicy :-)))

Knorrku coś mi się kojarzy że Ty też kiedyś piekłes muffiny?
06 listopada 2016 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Knorrku coś mi się kojarzy że Ty też kiedyś piekłes muffiny?

Z kaszy gryczanej.
06 listopada 2016 18:49 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Biszkopt z masą cytrynową bardzo cytrynową.

Poprosze przepis na mase cytrynowa. Bardzo mi sie przyda do moich wynalazkow;)
06 listopada 2016 21:11 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Poprosze przepis na mase cytrynowa. Bardzo mi sie przyda do moich wynalazkow;)

MASA CYTRYNOWA

-2 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru
-  4 łyżki płaskie maki ziemiaczanej
 - 5 łyżek mąki pszennej-
- 3 jajka
 - otarta skórka z 3 cytryn i 3/4 szkl. soku z cytryn
- 300gram masła
 1 szklankę mleka zagotowac z 1 szklanką cukru, a nastepna szklankę z mąkami, jajkami i skórką zmiksowac i zalac na gotujace mleko. masło rozetrzeć dodawać po trochu ostudzony nudyn. Na końcu wlac sok z cytryn tez dozować:)))biszkopt może byc słodszy.
06 listopada 2016 21:15 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

MASA CYTRYNOWA

-2 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru
-  4 łyżki płaskie maki ziemiaczanej
 - 5 łyżek mąki pszennej-
- 3 jajka
 - otarta skórka z 3 cytryn i 3/4 szkl. soku z cytryn
- 300gram masła
 1 szklankę mleka zagotowac z 1 szklanką cukru, a nastepna szklankę z mąkami, jajkami i skórką zmiksowac i zalac na gotujace mleko. masło rozetrzeć dodawać po trochu ostudzony nudyn. Na końcu wlac sok z cytryn tez dozować:)))biszkopt może byc słodszy.

A bez skórki cytrynowej przejdzie? 
06 listopada 2016 21:16 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiejsze popołudnie z Pdp przy serniku:)Jutro już we trzy będziemy smakować:)
06 listopada 2016 21:18 / 2 osobom podoba się ten post
Ellax2

A bez skórki cytrynowej przejdzie? 

06 listopada 2016 21:20 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

:yeah::niebo pieklo:

Ha ha! Dzięki za odpowiedź.